Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 2ο ΓΕΛ Τρικάλων στην Αθήνα

13 Δεκεμβρίου 2019 και οι μαθητές της Β Τάξης ξεκινούν, με τους τρεις συνοδούς τους, ένα όμορφο ταξίδι στην Αθήνα. Ο καιρός την 1η μέρα θαυμάσιος και η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Χώρος μαγικός, παράθυρο στο παρελθόν που η θέα του μαγεύει μέχρι σήμερα

Αμέσως μετά το πρώτο βάπτισμα στα πολιτιστικά νερά της πρωτεύουσας, τα κύματα διαδέχονται το ένα το άλλο και μας εκπλήσσουν ευχάριστα: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  ανάμικτα με Χριστουγεννιάτικο στολισμό, φωτεινές βιτρίνες, πλήθος κόσμου, όμορφες ταβέρνες, χάπενινγκ στους δρόμους, μουσικές μελωδίες. Πλανόδιοι πωλητές και μουσικοί του δρόμου.

Στάση στο Εθνικό Θέατρο και στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς. Μιούζικαλ, 20μελής θίασος, ζωντανή μουσική, παράσταση με χρώμα Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Ένας χώρος φτιαγμένος από τον Τσίλλερ που προδιαθέτει απ’ την αρχή για το καλαίσθητο θέαμα.

Παράλληλα άλλα πρωτόγνωρα θεάματα όπως αυτά των ανθρώπων που κοιμούνται στο δρόμο, η επαιτεία, η παραβατικότητα και η πολυπολιτισμικότητα της πρωτεύουσας που διαφέρει αρκετά απ’ αυτήν της επαρχίας.

Έτσι φτάνουμε την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος, παρακολουθούμε την αλλαγή φρουράς και περιμένουμε το λεωφορείο. Ανεβαίνουμε με νέες αποσκευές, τις Αθηναϊκές αναμνήσεις,  που θα αξιολογηθούν, θα καταχωριστούν στο αρχείο των σχολικών χρόνων και θα εκτιμηθούν αναλόγως τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Αγλαΐα Βούζα, φιλόλογος

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή