Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 2ο Λύκειο στα “Ζωντανά Εδάφη”

Σας άρεσε; Ρώτησα αμέσως μόλις βγήκαμε στον πεζόδρομο.

«Ναι» ήταν η απάντηση

«Εμένα επειδή κάναμε κάτι»

«Εγώ δεν είχα ξαναδεί»

«Εμένα μ΄ αρέσει να μαντεύω»

«Ήταν κάτι άλλο»

Μερικές από τις απαντήσεις που εγώ τουλάχιστον δεν θα μπορούσα να προβλέψω αν έβλεπα μόνη μου την έκθεση, χωρίς τους μαθητές. Άρεσε πρώτον γιατί ήταν ξεχωριστή και δεύτερον γιατί πλαισιώνονταν από κάτι ξεχωριστό. Η όμορφη παρουσίαση της Αντωνέλλας Χήρα και τα δρώμενα των performers Χριστίνας Κρίθαρη και Σόνιας Ντόβα, η μαγεία των έργων του Στέργιου Στάμου, ο ήχος, το φως και ο ίδιος ο χώρος του κτηρίου μεταφέρουν τη μνήμη, τις αισθήσεις, τη ψυχή σε τόπους μακρινούς, σε ανθρώπους πονεμένους, σε θέματα ιστορικά, διαχρονικά, δυστυχώς επίκαιρα.

Η ξενάγηση των μαθητών έγινε από τον Στέργιο Στάμο, που έχει τον τρόπο του με τους νέους, μια άλλου τύπου επαφή με την τέχνη, ένα πνευματικό ερέθισμα για σκέψη. Έτσι η ίδια αποτέλεσε ένα βίωμα που αν όχι άμεσα σίγουρα κάποια στιγμή θα ανασυρθεί στη μνήμη των μαθητών και ποιος ξέρει, ίσως η μικρή συζήτηση επί των έργων να γίνει τροφή για σκέψη.

Το Ίδρυμα Λ. Μακρή δεν είναι τελικώς σπίτι όπως πίστευαν οι περισσότεροι μαθητές αλλά προσφορά ενός σπουδαίου γιατρού στον τόπο του.

Σας ευχαριστούμε Αντωνέλλα, Στέργιο, Χριστίνα και Σόνια.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλα τα ωραία που μας προσφέρετε.

Αγλαΐα Βούζα

Αναπλ. Δ/ντρια

2ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή