Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων στην Ισπανία με πρόγραμμα Erasmus+/”Fit 4 Life”

Στην πόλη Viveiro της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε η  2η διακρατική συνάντηση “Fit 4 Life”, από 23 έως 27 Μαΐου, στην οποία συμμετείχε ομάδα 3 μαθητριών και 3 εκπαιδευτικών του σχολείου μας.  Οι μαθήτριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος «Έτοιμος για τη Ζωή», το οποίο αποτελεί  μια συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων. Το έργο έχει  σκοπό να  προάγει την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών, την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού, της υγιεινής  διατροφής, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον στοχεύει στην εξασφάλιση ασφαλών μαθησιακών περιβαλλόντων για τους μαθητές.

Το σχολείο υποδοχής, CEIP Plurilingüe Santa Rita, σχεδίασε και υλοποίησε με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών όλων των εταιρικών σχολείων (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ισπανία) εκπαιδευτικές δραστηριότητες-LTTA.  Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών  ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας τους κινδύνους της  ανθυγιεινής διατροφής και του γρήγορου φαγητού καθώς και τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής ώστε  να υιοθετήσουν έναν καλύτερο τρόπο  ζωής βασισμένο στην  υγιεινή  διατροφή και  την άσκηση.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες έλαβαν μέρος  σε εργαστήρι Υγιεινής Μαγειρικής στην οργανωμένη κουζίνα του σχολείου και  ετοίμασαν υγιεινά σνακ τα οποία πρόσφεραν σε όλους τους μαθητές. Επιπρόσθετα, σχεδίασαν ένα Βιβλίο Μαγειρικής με όλες τις συνταγές και δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο με οδηγίες υλοποίησης των συνταγών.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε πολλές συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες όπως σέρφινγκ στον ωκεανό, κανόε καγιάκ, δραστηριότητες περιπέτειας με σχοινιά στον αέρα στο βουνό San Roque.  Τέλος, με το παιχνίδι του  χαμένου θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στα σοκάκια του Viveiro οι συμμετέχοντες μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη στην οποία φιλοξενήθηκαν, να μάθουν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και την ιστορία της.

Τέλος, κατά τις συναντήσεις των συντονιστριών των εταιρικών σχολείων αξιολογήθηκε η  μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθορίστηκαν οι μετέπειτα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και  έγινε ο προγραμματισμός των επόμενων συναντήσεων.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία σε όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να επικοινωνήσουμε, να συνεργαστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις  και να θέσουμε μέσα από τα εκπαιδευτικά μας συστήματα τις βάσεις για θεμελιώδεις αξίες συνύπαρξης των λαών της Ευρώπης.

Όλες οι δραστηριότητες  της συνάντησης αλλά και γενικότερα του έργου  υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου Http://3gym-trikal.tri.sch.gr και στην ιστοσελίδα του έργου  https://erasmusfit4life.weebly.com/

Για το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η παιδαγωγική ομάδα του έργου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή