Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To 4o Πειραματικό Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στην κορυφή της Γαλλοφωνίας 2022

To 4o Πειραματικό Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με 15μελή ομάδα μαθητών της Α’ τάξης, οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν μεταξύ των χιλιάδων συμμετεχόντων και να κατακτήσουν το βραβείο στην κατηγορία τους.

Την 15μελή ομάδα, για την οποία η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, απαρτίζουν οι μαθητές: Αβδελίδη Σήλια, Βανταλή Κατερίνα, Γκιολέ Μιχαέλα, Δημητριάδης Θωμάς, Ζαφόλια Εβίτα, Καραγεώργου Έλενα, Κολτσίδα Κωνσταντίνα, Λέγγα Βάσια, Μανούρα Στεφανία, Μπαλάφας Βασίλης, Μπίτου Χρύσα, Μπουρλιού Αγγελική, Νταράλα Όλγα, Ντίνα Θεοδώρα και Πελεκάνης Άρης.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε και τη φετινή χρονιά από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Υπηρεσία Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας, σε συνεργασία με όλες τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.

Με θέμα «Ένα Παριζιάνικο Ζωολόγιο» (Un Bestiaire Parisien), ο διαγωνισμός έδωσε σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να κάνουν μία διαφορετική βόλτα στο Παρίσι, να περιηγηθούν εικονικά στα είκοσι διαμερίσματα της πολυπολιτισμικής γαλλικής πρωτεύουσας, να περπατήσουν κατά μήκος του Σηκουάνα και να ανακαλύψουν ένα περίεργο ζωολόγιο πραγματικών και φανταστικών πλασμάτων σε γλυπτά, σιντριβάνια, τοιχογραφίες, σε γνωστά πάρκα, μνημεία και μουσεία που συνθέτουν το μωσαϊκό του πολιτιστικού πλούτου της Πόλης του Φωτός.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Ευαγγελίας Σύρρου, συμμετείχαν στην κατηγορία επιπέδου γλωσσομάθειας  Β2 “Le dragon du XIVème” (Ο δράκος του 14ου) και με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και αξιοποιώντας τις διάφορες δεξιότητές τους, εργάστηκαν σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα για τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού. Η αυξημένη δυσκολία και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν πτόησαν τους/τις μαθητές/τριες και το “Animystère” τους  ολοκληρώθηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών του διαγωνισμού.

Με ταμπλό το πλάνο του Παρισιού με τα είκοσι διαμερίσματά του και πιόνια ζώα που εμφανίζονται σε κτίρια, αγάλματα και έργα τέχνης της πόλης, το “Animystère” αποτελεί ένα γαλλόφωνο παιχνίδι μυστηρίου με κάρτες, το οποίο απαιτεί κριτική σκέψη και φαντασία και στο οποίο η χαρά του παιχνιδιού συναντά τη γνώση.

Το παιχνίδι εκπονήθηκε σε όλα τα επίπεδα από τους/τις μαθητές/τριες: σύλληψη ιδέας, σύνταξη κειμένων, δημιουργία κανόνων και οδηγιών, γραφιστικά και η διάκριση στον διαγωνισμό ήρθε να επισφραγίσει με τον ωραιότερο τρόπο τη χαρά της δημιουργίας.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα βραβεία και τα δώρα στάλθηκαν στο σχολείο και η παραλαβή τους γέμισε χαρά και περηφάνια τους/τις μαθητές/τριες, στους/στις  οποίους /ες αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια! Bravo les enfants!

Ευαγγελία Σύρρου

Καθηγήτρια Γαλλικών

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή