Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων σε έκθεση Αρχαίας Τεχνολογίας & Μαθηματικών

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή έκθεση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023 η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών – μαθητριών της Α΄  τάξης στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ, όπου τα παιδιά απόλαυσαν την έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών  Μαθηματικών».

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή έκθεση, η οποία καλύπτει ολόκληρη την περίοδο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και τον 4ο αιώνα μ.Χ. Γίνεται σύντομη αναφορά στα μαθηματικά των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων, στα σχήματα του Θαλή του Μιλήσιου και τον υπολογισμό του ύψους της πυραμίδας του Χέοπα, στον Πυθαγόρα, στον Ευκλείδη, στον Πλάτωνα, στο Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Αιγύπτου), στον Απολλώνιο, στον Αρχιμήδη, τον Φιλόλαο, τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, τον Κλαύδιο τον Πτολεμαίο και στη γραφή των αριθμών με το ακροφωνικό και το αλφαβητικό σύστημα.

Στις οκτώ ενότητες της έκθεσης, εκτός από τα κείμενα, τους χάρτες και τις κατασκευές, παρουσιάζονται βασικές εφαρμογές των μαθηματικών σε άλλες επιστήμες, όπως στην αστρονομία, τη μαθηματική γεωγραφία, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, την πολεοδομία και τη ναυτική τεχνολογία.

Η έκθεση επιχειρεί να καταδείξει μέσω του παιδαγωγικού, διαδραστικού και ψυχαγωγικού της χαρακτήρα πως τα μαθηματικά μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντα, ευχάριστα και κατανοητά. Μέσα από την περιήγηση στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και συμμετέχουν με απλό, διασκεδαστικό και εύληπτο τρόπο.

Οι Εκπαιδευτικοί: Μουζακιάρης Γ. –  Πατέρας Ι. –  Τσικορδάνου Α.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή