Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 5o Γυμνάσιο στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ)

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών/τριών της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, οργανώθηκε εκπαιδευτική  επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Γ’ τάξης με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους/τις κ. Κοντοκλώτση, κ. Τζιοβάρα, κ. Παπαευθυμίου, κ. Χλωρού, και  κ. Τσιανάκα επισκεφθήκαμε τους χώρους της σχολής. Εκεί μας ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της σχολής, το πρόγραμμα των σπουδών, τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή ατόμων σε στρατιωτικές σχολές και τον τρόπο διαβίωσης των σπουδαστών. Ακόμη, επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Στρατιωτικό Μουσείο που βρίσκεται μέσα στη σχολή. Τέλος, επισκεφθήκαμε έναν από τους θαλάμους των σπουδαστών ώστε να πληροφορηθούμε για τις συνθήκες διαβίωσης των σπουδαστών.

Αυτή η επίσκεψη ήταν πολύ χρήσιμη για όλους τους μαθητές/τριες καθώς ενημερωθήκαμε για ένα κλάδο σπουδών που πιθανόν να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Οι περισσότεροι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τη λειτουργία και τις εγκαταστάσεις της σχολής!

Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ενδιαφέρουσα ενημέρωση που μας παρείχε η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης  ευχαριστούμε το Σχολείο μας καθώς επίσης και  τους καθηγητές που μας συνόδευσαν και που μας έδωσαν την ευκαιρία να προβληματιστούμε για το μέλλον μας μέσα από αυτή την εμπειρία!

 

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Ραφαέλα Καρβούνα και Σίσσυ Γελαδάρη

Μαθήτριες της Γ’ τάξης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή