Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στη Βουλή των Ελλήνων

Η Γ΄ τάξη του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2023.

Η πρώτη στάση της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν στη Βουλή. Στην είσοδο της Βουλής έγινε υποδοχή από  εκπροσώπους  των βουλευτών των Τρικάλων. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Βουλής από την υπεύθυνη του προγράμματος της Βουλής και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το θεωρείο τη συνεδρίαση της Βουλής, η οποία ήταν σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων και οι σύνεδροι βουλευτές χειροκρότησαν το σχολείο. Επίσης στην διάρκεια της ξενάγησης, οι  μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  συναντήθηκαν με τον τ. βουλευτή Τρικάλων κ. Κανταρτζή και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για θέματα Κοινοβουλευτισμού και Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η παρακολούθηση αλλαγής φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στον Εθνικό κήπο, στο Ζάππειο Μέγαρο και  στο Καλλιμάρμαρο.  Επόμενος σταθμός το επιβλητικό κτήριο του Ιδρύματος «Νιάρχος». Παιδεία, πολιτισμός και βιωσιμότητα είναι  τα τρία κύρια στοιχεία που συνδύασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano σ΄αυτό το υψηλής αισθητικής έργο. Το όλο έργο αποτελεί  υπόδειγμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Η 2η ημέρα ήταν επίσης πολύ απαιτητική. Η μέρα ξεκίνησε με έναν περίπατο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ξενάγηση στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Οι ξεναγοί με αμεσότητα, χιούμορ και με ιδιαίτερη προσέγγιση  μύησεαν τους μαθητές/τριες στα μυστικά του κτηρίου και στην ιστορία των αριστουργηματικών εκθεμάτων. Επόμενος στάση ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και τα μοναδικά μνημεία που δεσπόζουν στην κορυφή του. Προπύλαια, Ερέχθειο, Παρθενώνας. Όλα μοναδικά έργα αρχιτεκτονικής του μέτρου, της κομψότητας και της τελειότητας.

Το σχολείο ευχαριστεί και συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς κ. Κανταρτζή, κ. Ζυγουράκη και κ. Μαχαιρά που οργάνωσαν αυτήν την εκπαιδευτική επίσκεψη και έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές/τριές μας να θαυμάσουν από κοντά τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, να βιώσουν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από ιστορικά έγγραφα, κειμήλια και τοιχογραφίες της Βουλής, να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του κοινοβουλίου και  τους θεσμούς της Δημοκρατίας.  Τέλος είχαν την ευκαιρία να ζήσουν έστω και για λίγο τον ρυθμό ζωής μιας μεγαλούπολης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή