Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2024

Τί παρουσίασαν οι μαθητές

Την Πέμπτη 18/4/24, η  καθηγήτρια της Τεχνολογίας, κα Βράντζα Ελένη, με μία ομάδα μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης που αποτελούνταν από τους Ευαγγέλου Φίλιππο, Κουράκο Παναγιώτη, Παπαβασιλείου Θεόδωρο, Παπανικολάου Κωνσταντίνο, Πούλιο Ευάγγελο και τις Κουκοράβα Παρασκευή, Μπαλάφα Αικατερίνη, συμμετείχαν εξ αποστάσεως στο «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία (2024)».

Οι μαθητές παρουσίασαν μία κατασκευή με Arduino που μετράει τη θερμοκρασία σε °C, το ποσοστό της υγρασίας % και το επίπεδο επικίνδυνων αερίων, και εμφανίζει τις μετρήσεις σε μία 16×2 LCD οθόνη. Η χρήση μιας τέτοιας κατασκευής σε ένα κλειστό χώρο μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων, στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων, καθώς και στην προστασία της υγείας των παρευρισκόμενων στο χώρο αυτό.

Το Φεστιβάλ έχει ως σκοπό την γνωριμία μαθητών και εκπαιδευτικών με την εκπαιδευτική ρομποτική, τη διάδοση της χρήσης της και την αξιοποίηση της ρομποτικής και της τεχνολογίας, γενικότερα, σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (μαθήματα Θετικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών,  Τεχνολογικών Επιστημών – μαθήματα τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ). Επίσης, η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την συμβολή της ρομποτικής και της τεχνολογίας στην επίλυση προβλημάτων (περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, επιστημονικών, υγείας, κ.ά.). Τέλος, έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση κοριτσιών και αγοριών να ασχοληθούν με την ρομποτική αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή