Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων πήγε Θέατρο

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία έζησαν την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων οι μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση του ομώνυμου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρρή «Ο θησαυρός της Βαγίας» από τη θεατρική ομάδα Kidstheater. Οι συντελεστές της παράστασης «ταξίδεψαν» τους μαθητές/τριες στην Αίγινα της δεκαετίας του ’60 και τους «παρέσυραν» σε ένα κυνήγι θησαυρού μιας παρέας εφήβων που έκαναν εκεί τις διακοπές τους.

Η αναζήτηση του θησαυρού δημιούργησε σημαντικούς προβληματισμούς στα παιδιά, περνώντας μηνύματα για πανανθρώπινες αξίες, όπως η φιλία, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η μεταμέλεια και η Ειρήνη.

Η παρακολούθηση της παράστασης εντάσσεται στη διδασκαλία του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β’ Γυμνασίου, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας συγγραφέα Ζωρζ Σαρρή, και οργανώθηκε από τις φιλολόγους της τάξης Καραμπατζάκη Δέσποινα και Σκαμπαρδώνη Αγορίτσα. Τους μαθητές, επίσης, συνόδευσαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, Μπλούτσου Παναγιώτα, Μακρή Αθανασία και Γουρζιώτη Παναγιώτα.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή