Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To άγριο έγκλημα στη Λάρισα: Σκότωσε με τσεκούρι τον σύζυγό της

«Ήταν σκληρός, βάναυσος και διεστραμμένος. Σκέφτηκα πως αντί να με σκοτώσει αυτός και να πάνε χαμένα τα παιδιά μου, να πάρω εγώ το βάρος και να σωθούν εκείνα…». Σαν σενάριο βγαλμένο από ταινία μοιάζει το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε τη δεκαετία του ‘60 σε ένα χωριό της Λάρισας, με θύμα έναν 46χρονο άνδρα και δράστιδα την 38χρονη σύζυγό του, μητέρα των τριών ενήλικων παιδιών του, δυο αγοριών και ενός κοριτσιού.

Οι εφημερίδες της εποχής, σύμφωνα με το thestandard.gr κατέγραψαν με γλαφυρά ρεπορτάζ το άγριο φονικό, που είχε συνταράξει τη κοινή γνώμη. «Κύριε διοικητά σκότωσα τον άνδρα μου και ήρθα να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη», ήταν τα πρώτα λόγια της «φόνισσας», η οποία λίγο νωρίτερα με ένα τσεκούρι είχε ανοίξει στα δυο το κεφάλι του άνδρα της, ενώ αυτός κοιμόνταν κάτω από ένα πλάτανο δίπλα σε χωράφι της οικογένειας, το οποίο καλλιεργούσαν για τα προς το ζην.

Τα σκοτεινά αίτια πίσω από το άγριο έγκλημα

Οι αστυνομικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τη 38χρονη και αφού την οδήγησαν στο τόπο του εγκλήματος για αναπαράσταση, άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της φρικτής αυτής δολοφονίας και τα αίτια που οδήγησαν τη δράστιδα στη διάπραξη ενός τόσο φρικαλέου εγκλήματος.

Χρειάστηκαν, ωστόσο, λίγες μαρτυρικές καταθέσεις από συγχωριανούς του θύματος για να περιγράψουν τα άτια πίσω από το άγριο έγκλημα και τι ακριβώς βίωνε η συζυγοκτόνος και τα τρία παιδιά της οικογένειας.

«Έλειψε ένα κακό από τον τόπο μας» είπαν γνωστοί του θύματος, ενώ η ίδια η δράστιδα καταθέτοντας με ψυχραιμία στον ανακριτή, ισχυρίστηκε πως τα όσα έπραξε ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής και απάνθρωπης ζωής που έζησε δίπλα στο σύζυγό της.

Ένας εφιάλτης από την πρώτη ημέρα του γάμου

Η γυναίκα, αποδεχόμενη πλήρως τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, άρχισε να εξιστορεί τον κοινό βίο της με το θύμα, με το οποίο είχε παντρευτεί σε ηλικία μόλις 15 ετών κατόπιν προτροπής των γονιών της.

Από την πρώτη νύχτα του γάμου τους, όπως είπε στις αρχές, ο σύζυγός της έδειξε ποιος ήταν. Την απείλησε με ξυλοδαρμό και μαχαίρι προκειμένου να συνευρεθεί μαζί του, επειδή εκείνη ντρεπόταν.

Το άγριο έγκλημα 38χρονης κατά του βάναυσου συζύγου της τη δεκαετία του '60 στη Λάρισα
Το άγριο έγκλημα 38χρονης κατά του βάναυσου συζύγου της τη δεκαετία του ’60 στη Λάρισα

Από εκείνη την ημέρα και μετά η ζωή της έγινε μαρτυρική. Οι ξυλοδαρμοί και οι προπηλακισμοί ήταν καθημερινότητα, μέχρι τη στιγμή που ο άντρας της αποφάσισε να εγκαταλείψει εκείνη και τα τρία ανήλικα, τότε, παιδιά τους για να ενταχθεί σε αντάρτική ομάδα και να βρεθεί τελικά στην Πολωνία, όπου και εκεί είχε διαπράξει διάφορες αξιόποινες πράξεις.

Εν τέλει, επέστρεψε στην οικογένειά του στην Ελλάδα έπειτα από λίγα χρόνια και ο εφιάλτης, όπως κατέθεσε η 38χρονη συζυγοκτόνος, άρχισε ξανά για εκείνη και τα παιδιά της.

Όπως κατέθεσε, στη σκληρότητα και τη βαναυσότητα του χαρακτήρα του άνδρα της, προστέθηκε και η διαστροφή. Ο σύζυγός της όχι μόνο χτύπαγε εκείνη και τα παιδιά τους, αλλά είχε προσπαθήσει να κακοποιήσει σεξουαλικά και την κόρη τους.

Καθημερινά ξυλοκοπούσε εμένα και τα παιδιά. Είχε προσπαθήσει να με πνίξει λέγοντας ότι είμαι πόρνη και ανάξια

«Καθημερινά ξυλοκοπούσε εμένα και τα παιδιά. Είχε προσπαθήσει να με πνίξει λέγοντας ότι είμαι πόρνη και ανάξια», ανέφερε η δράστιδα περιγράφοντας ότι το θύμα είχε φτάσει στο σημείο να την δέσει σε ένα δέντρο και να την είχε ξυλοκοπήσει μέχρι λιποθυμίας.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 46χρονος είχε απομονώσει τη μάνα από τον μεγαλύτερο της γιο, με το αιτιολογικό ότι «διατηρούσε αθέμιτες σχέσεις μετ’ αυτόν», ενώ «ορέγονταν» την μεγαλύτερή του κόρη, την οποία είχε αποπειραθεί να βιάσει λίγο πριν το άγιο έγκλημα.

Κανένα από τα παιδιά δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση στον πατέρα – «αφέντη» καθώς κάθε φορά τους έδειχνε μια ξιφολόγχη λέγοντας τους: «Το βλέπετε αυτό; Έχει φάει πολλούς έως τώρα. Τώρα είναι και η σειρά σας».

Η άλλη οικογένεια στην Πολωνία

Τα χρόνια της απουσίας του στη Πολωνία, ο 46χρονος φαίνεται πως είχε δημιουργήσει και μια άλλη οικογένεια εκεί, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στις αρχές η γυναίκα που διέπραξε το άγριο έγκλημα. Είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα και είχε αποκτήσει μαζί της δυο παιδιά. Ήθελε, δε, την οικογένειά του αυτή να τη φέρει στην Ελλάδα και να ζήσουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι.

Εμένα μπορούσε να με κάνει ότι ήθελε, αλλά τα παιδιά μου τι του έφταιγαν

Η δράστις δήλωσε μετανιωμένη για τις πράξεις της, ενώπιον του ανακριτή, ωστόσο, μετά την απολογία της πήρε το δρόμο της φυλακής. «Εμένα μπορούσε να με κάνει ότι ήθελε, αλλά τα παιδιά μου τι του έφταιγαν» έλεγε και ξανάλεγε στην απολογία της η 38χρονη γυναίκα, περιγράφοντας μάλιστα με ψυχραιμία το άγριο έγκλημα, αλλά και τη συμπεριφορά του δράστη που την έκανε να χάσει τα λογικά της, να αρπάξει το τσεκούρι και να στραφεί εναντίον του.

Πώς έφτασε η 38χρονη στο άγριο έγκλημα

Καταθέτοντας στον ανακριτή τις στιγμές του εγκλήματος και τα όσα είχαν προηγηθεί η κατηγορουμένη είπε πως εκείνη την ημέρα, εκείνη, η κόρη της και ο σύζυγος της είχαν πάει πρωί στο χωράφι.

Σε μια στιγμή και χωρίς καμία αφορμή ο 46χρονος, πήρε, όπως κατέθεσε η κατηγορουμένη, μια τανάλια και άρχισε να χτυπά την κόρη τους στο μέτωπο, ξεστομίζοντας παράλληλα απίστευτες ύβρεις.

Το άγριο έγκλημα 38χρονης κατά του βάναυσου συζύγου της τη δεκαετία του '60 στη Λάρισα
Το άγριο έγκλημα 38χρονης κατά του βάναυσου συζύγου της τη δεκαετία του ’60 στη Λάρισα

Η μητέρα έτρεξε αμέσως σε διπλανό κτήμα όπου βρίσκονταν ο αδελφός του θύματος, του μίλησε και του ζήτησε βοήθεια. Εκείνος μίλησε στον αδελφό του και του συνέστησε να μην κακομεταχειρίζεται τα παιδιά του.

Το θύμα εκεραυνοβόλησε με μια ματιάν τη σύζυγό του, η οποία έστεκεν εις απόστασιν και όταν έφυγεν ο αδελφός του με την ίδια τανάλιαν χτύπησεν αυτήν εις την παρείαν

«Το θύμα εκεραυνοβόλησε με μια ματιάν τη σύζυγό του, η οποία έστεκεν εις απόστασιν και όταν έφυγεν ο αδελφός του με την ίδια τανάλιαν χτύπησεν αυτήν εις την παρείαν, δια τελευταίον όμως φοράν», έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία» στο σχετικό ρεπορτάζ της για το άγριο έγκλημα.

Στη συνέχεια, η σύζυγος κάλεσε την κόρη και οι δυο τους έφυγαν από το χωράφι, ενώ ο 46χρονος αφού έφαγε, ξάπλωσε κάτω από ένα πλατάνι για να ξεκουραστεί.

«Η φόνισσα είχε φθάσει εις την οικίαν της, όποθεν παρέλαβε ένα τσκεκούρι και επέστρεψαν εις το κτήμαν οπλισμένη και αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος εις το δράμα. Και μετ’ ολίγον το έδωσε…», αναφέρεται σε χαρακτηριστικά σε ένα από τα ρεπορτάζ της εποχής για τον τρόπο που έγινε το άγριο έγκλημα.

Μυστήριο η ετυμηγορία για το άγριο έγκλημα, εδώ και 60 χρόνια

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η «τύχη» αυτής της γυναίκας στο Κακουργιοδικείο, δεν καταγράφηκε από τις εφημερίδες.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Ουδέποτε έγινε γνωστή η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το άγριο έγκλημα, η οποία σίγουρα κλήθηκε να σταθμίσει τις πράξεις της 38χρονης, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές συντελέστηκαν, ώστε να της αποδώσει την ποινική τιμωρία για το έγκλημα που διέπραξε, ένα έγκλημα που παραπέμπει σε τραγωδία…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή