Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το «αναπτυξιακό όραμα» της κυβέρνησης αφορά τα κέρδη των λίγων και όχι τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού

Οι χρεωκοπημένοι μύθοι που επιστράτευσε ξανά ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Λάρισα, ότι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων μπορεί να μοιράζεται «δίκαια» στους πολλούς δεν έχει καμία σχέση με όσα ζει ο λαός της Θεσσαλίας.

Η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Πρέσβη των ΗΠΑ George Tsunis, στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης, απ όπου επιχειρούν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως και την Ουκρανία, μόνο φόβο και ανασφάλεια γεμίζουν το λαό της ευρύτερης περιοχής που βλέπει να μετατρέπεται η Θεσσαλία σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου και ταυτόχρονα ο ίδιος γίνεται θύμα και στόχος αντιποίνων, αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την πολιτική της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί «πρωταθλητισμού στην Ευρώπη του πρωτογενή τομέα», δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημα τους να ροκανίζεται από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές.

Αλλά και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη πείρα πους τους επιτρέπει να ξέρουν ποιοι θα μετρήσουν νέες απώλειες για να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων που υπόσχεται ο πρωθυπουργός.

Γνωρίζουν καλά, ότι τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας επιδοτήθηκαν από το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις, ενώ οι μισθοί τους βρίσκονται κάτω από αυτούς που ίσχυαν πριν 11 χρόνια, ακόμα και σε ονομαστικούς όρους.

Όσο για την μαγική εικόνα που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, στην παρουσίαση του προγράμματος «Θεσσαλία 2030», ο λαός της περιοχής γνωρίζει καλά ότι το μεγάλο ποσοστό από τα 4,5 δις ευρώ που προβλέπονται για την περιοχή, θα κατευθυνθούν για να στηρίξουν την κερδοφορία των ομίλων της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» , του κατασκευαστικού τομέα , της ενέργειας και όχι τις ανάγκες του λαού για υγεία, παιδεία, αντισεισμική προστασία κ.α.

Ενδεικτικά, δυο χρόνια μετά το σεισμό στο νομό Λάρισας, ακόμα δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα των σχολείων και εκατοντάδων σεισμόπληκτων που μένουν σε κοντέινερ. Οπως επίσης η άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, που αποτελεί καθημερινό βίωμα στο λαό της περιοχής που τρέμει η ψυχή του μήπως και αρρωστήσει.

Αποκαλύπτεται το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών: Ισχυρό ΚΚΕ για δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα, στήριγμα στην πάλη για τις ανάγκες του λαού, για να βρει ισχυρό αντίπαλο η επόμενη κυβέρνηση, που θα συνεχίσει να τσακίζει δικαιώματα και ανάγκες για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή