Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το απόγευμα της Κυριακής κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το  Πολυτεχνείο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων στο Δήμο Καρδίτσας για να αποφασιστεί το πρόγραμμα του εορτασμού

Με εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα , το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων του Νομού, καθώς και των συλλόγων φοιτητών και σπουδαστών κορυφώνεται το απόγευμα της Κυριακής 17/11 στην Καρδίτσα ο εορτασμός της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη   παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε εισαγωγικά ο δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος. Επίσης είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων όπως και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής και φοιτητικής κοινότητας της περιοχής μας. Εισαγωγικά ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο τιμάται η εξέγερση των φοιτητών του πολυτεχνείου ως φόρος τιμής στους φοιτητές και στους  πολίτες που αγωνίστηκαν για την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μας. Τότε, είπε ο δήμαρχος, υπήρχαν μια σειρά από συνθήματα μεταξύ των οποίων το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”. Το σύνθημα παρά το γεγονός ότι έχει περάσει περίπου μισός αιώνας παραμένει επίκαιρο και σήμερα γιατί και προβλήματα  φτώχειας υπάρχουν και η παιδεία μας αντιμετωπίζει ζητήματα. Ο Δήμαρχος τέλος επισήμανε ότι θα ήταν χρήσιμο στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου να υπάρχει η ανταπόκριση της κοινωνίας και να μην είναι υπόθεση ορισμένων μόνων εκπροσώπων φορέων.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των παριστάμενων εκπροσώπων φορέων.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  •  Στις 6.00 μ.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Δικαστηρίων: Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων και κατάθεση στεφάνων.
  • Ενός λεπτού σιγή.
  •  Στις 7.30 μ.μ. στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου oΔημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ) διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τη συνδρομή του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Ωδείου καθώς και το μουσικό σχήμα Δια…Φωνών.

Οι φορείς καλούν τους πολίτες της Καρδίτσας να τιμήσουν την επέτειο συμμετέχοντας και στις δύο εκδηλώσεις.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή