Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝστηρίζει την απόφαση της ΕΛΜΕ Τρικάλων για την καταδίκη του κατάπτυστου, χουντικής προέλευσης νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέροςστο συλλαλητήριο που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία την Πέμπτη στις 9 του Ιούλη στις 8:00 στην πλατεία Ρ.Φεραίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή συνεχίζοντας το δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.

Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλού, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.

Η κυβέρνηση με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ζεσταίνει στο σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Λένε ψέματα ότι το νομοθετικό τερατούργημα, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν είναι μια «αθώα» κυβερνητική πρωτοβουλία που γίνεται γα το «καλό» των «πολλών» που ταλαιπωρούνται από τους αγώνες, τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν αντιδράσεις την ώρα που με την πολιτική τους, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα αντεργατικά μέτρα, επιτίθενται βάναυσα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι γνωστό πώς αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα καταστολής πάνε χέρι–χέρι. Το αμέσως επόμενο διάστημα και τα προβλήματα θα οξυνθούν και η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων θα γενικευτεί. Θέλουν να τσακίζουν τη ζωή μας και κανένας να μη βγάζει άχνα.

Δεν πρωτοτυπούν! Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια και να παρέμβουν στους αγώνες. Αξιοποίησαν νόμους για να σέρνουν στα δικαστήρια και να καταδικάζουν με ποινές φυλάκισης εργάτες και συνδικαλιστές που αγωνίζονταν για τα συμφέροντα των εργαζομένων.Βγάζανε «παράνομες και καταχρηστικές» απεργιακές κινητοποιήσεις κατά απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Επιστράτευαν απεργούς με την απειλή φυλάκισης.

Το “νομοσχέδιο”, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”.

Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Θα μείνει στα χαρτιά! Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με απαγορεύσεις και απειλές, με νόμους και διατάγματα που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αγώνες που δεν τηρούσαν «τας υποδείξεις». Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βάλουν τους αγώνες στο «γύψο». Σπάσανε τα μούτρα τους. Έτσι θα γίνει και τώρα.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας, να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

Δηλώνουμε απειθαρχία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9 ΙΟΥΛΗ,

8.00μμ Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή