Το Δίκτυο SDG 17 Greece χαιρετίζει την επιστροφή των Η.Π.Α στην Κλιματική Αλλαγή

Το Πανελλήνιο Δίκτυο SDG 17 Greece για τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε) χαιρετίζει την απόφαση του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden να θέσει την προστασία του Περιβάλλοντος ως πρώτιστη προτεραιότητά του υπογράφοντας εκτελεστικό διάταγμα για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της Κλιματικής Αλλαγής.

Καθώς οι Η.Π.Α αποτελούν βασικό συντελεστή στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, η απόφαση να διοχετευθεί κονδύλι 2 τρισ. δολαρίων σε μια τετραετία για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την πράσινη ενέργεια, έχει βαρύνουσα σημασία. Παράλληλα, το Δίκτυο SDG 17 Greece προσυπογράφει την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Αντόνιο Γκουτέρες o οποίος, χαιρετίζοντας την απόφαση του Joe Biden, δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τη νέα ηγεσία των Η.Π.Α, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι «εξαντλείται ο χρόνος για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη και να μην αυξηθεί πάνω από 1,5° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή».

Με αφορμή την απόφαση του νέου Αμερικανού Προέδρου, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, κα Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, προέβη στην εξής δήλωση: «Το Δίκτυο SDG 17 Greece χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας αμερικανικής ηγεσίας για συστράτευση σε Δράση για το Κλίμα στη βάση του Στόχου 13 Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για ένα μέλλον με περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη που μας φιλοξενεί και στον άνθρωπο, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και προσαρμοστικότητας όλων των χωρών έναντι των κινδύνων και των φυσικών καταστροφών που απορρέουν από την Κλιματική Αλλαγή, την ενσωμάτωση μέτρων για το Κλίμα στις εθνικές πολιτικές καθώς και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα Κλιματικής Αλλαγής. Παράλληλα, χαιρετίζουμε την απόφαση του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε, Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεργαστεί στενά με τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο. Διαταράσσει τις εθνικές οικονομίες και έχει σημαντικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, στις κοινότητες και στις χώρες του «σήμερα» αλλά ακόμα περισσότερο του «αύριο».

Για το SDGA 17 Greece

Το SDG 17 Greece είναι το Πανελλήνιο Δίκτυο για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε), για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α), με μέλη Δήμους, ακαδημαϊκά ιδρύματα οργανισμούς, δίκτυα και άλλους φορείς. Το Δίκτυο τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επικοινωνίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το SDG 17 Greece αγκαλιάζει ως ιδρυτικό μέλος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή