Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Δημοτικό Θέατρο παρουσιάζει την αριστοφανική κωμωδία «Λυσιστράτη»

«Ουδέν εστι  θηρίον γυναικός αμαχώτερον …..»

Οι έφηβοι/ες του Δημοτικού Εργαστηρίου Θεάτρου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων  παρουσιάζουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Έχει χαρακτηρισθεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας τόσο για το αντιπολεμικό πνεύμα όσο και για το ότι θεωρείται από πολλούς μελετητές η πρώτη φεμινιστική απεργία των γυναικών με σκοπό να σταματήσει ο πόλεμος.

Η Λυσιστράτη γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ  και η υπόθεση έχει να κάνει με την απεργία που κηρύσσουν οι γυναίκες από τα συζυγικά τους «καθήκοντά» , προσπαθώντας να πείσουν  τους άντρες να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μέσα από επεισοδιακές αντιπαραθέσεις οι γυναίκες κλείνονται στην Ακρόπολη , εκεί οπού υπήρχε το χρήμα για τους πολέμους και ένας χορός γερόντων καταφθάνει για να τις πείσει να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι έφηβοι και οι έφηβες μεταμορφώνονται επί σκηνής και αναδεικνύουν μέσα από το χιούμορ και την κωμική ατάκα του αριστοφανικού λόγου θέματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα και την πατριαρχία, με θέματα πολέμου και εξουσίας. Μέσα από τη δική τους ματιά δίνουν τις δικές τους απαντήσεις , κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις και θέτουν τους δικούς τους προβληματισμούς μέσα από αυτοσχεδιασμούς, τραγούδι και χορό.

Μια παράσταση διαχρονική που μέσα από τις κωμικές καταστάσεις μιλά για την ειρήνη και την ισότητα  του  κόσμου τούτου.

Είσοδος ελεύθερη

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή