Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Έγκλημα στη Λογοτεχνία

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας με θέμα  “Το Έγκλημα στη Λογοτεχνία.” Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε) και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Ομιλητές τα εκδήλωσης ήταν η Δρ. Αναστασία Χαλκιά (Γενική Γραμματέας ΔΣ ΚΕ.Μ.Ε.), η κα. Μάρθα Λεμπέση (Εγκληματολόγος, Διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.), ο κ. Γιάννης Πανούσης (Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας) και ο κ. Διονύσης Χιόνης (Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω, Εγκληματολόγος, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕ.Μ.Ε.). Η κα. Ευαγγελία Ανδρουλάκη (Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω – Εγκληματολόγος), είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της KDK, κος Απόστολος Ηλιόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίων Stratford και IGlobal, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής του Τμήματος Αδειών και Επιθεωρήσεων, Φιλαδέλφεια – Πενσυλβάνια, ΗΠΑ) και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕ.Μ.Ε. ΔρΦώτιος Σπυρόπουλος (Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω – Ποινικολόγος, Εγκληματολόγος) απηύθυναν χαιρετισμούς.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν και ανέλυσαν τη σύνδεση μεταξύ εγκληματολογίας, λογοτεχνίας και κοινωνικής πραγματικότητας, τη σύνδεση αστυνομικού μυθιστορήματος και βασικών αρχών της εγκληματολογίας και παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται το έγκλημα στο έργο του Νίκου Καββαδία.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και ακολούθησε συζήτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν  να παραβρεθούν στην εκδήλωση, μπορούν να την παρακολουθήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=qrQozJ6wjzE

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή