Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To EKAB εκπαιδεύει το 2ο Λύκειο Τρικάλων Τρικάλων

«Πρέπει να τα ξέρετε»

«είναι πολύ σημαντικά»

«Σώζουν ζωές»

Τόνισαν ο Διασώστης – εκπαιδευτής  του ΕΚΑΒ κ. Γεώργιος Μίχος και οι Διασώστριες – εκπαιδεύτριες κ. Γουγά Ζωή και Παρώνη Ευαγγελία που ήρθαν στο σχολείο μας χθες και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε αν παραστεί αν ανάγκη.

Έτσι μάθαμε τι είναι ο απινιδωτής, πως χρησιμοποιείται αλλά και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση ανακοπής, πνιγμού, δαγκώματος από ζώο, αιμορραγίας, κατάγματος αλλά και άλλων μικροτραυματισμών που αποτελούν συνηθισμένα περιστατικά στην καθημερινότητα χώρων που συγκεντρώνονται πολλά άτομα και κυρίως παιδιά και έφηβοι.

Οι εκπαιδευτές προσπάθησαν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και μάλλον το πέτυχαν όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις στο τέλος κάθε ενότητας που ήταν πολλές και επί της ουσίας:

«Πως καταλαβαίνουμε ότι είναι ανακοπή;»

«Υπάρχουν απινιδωτές σε δημόσιους χώρους στην πόλη;»

«Τι γίνεται αν οι συγγενείς δεν θέλουν να γίνει ΚΑΡΠΑ;» κ.λπ.

Στο τέλος πολλοί μαθητές θέλησαν να δοκιμάσουν  Α’ Βοήθειες και  ΚΑΡΠΑ, επάνω στην κούκλα CPR Annie,  μια κούκλα-πρόπλασμα που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές διασώστες και κρύβει μια πραγματικά συγκινητική ιστορία.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ και του διασώστες/ διασώστριες του για την ολόπλευρη και επί της ουσίας ενημέρωση που προσφέρουν.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews