Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης διέσωσε (και) την Ελλάδα από τον κορωνοϊό!

Με καθυστέρηση μηνών και αφού πλέον τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, άρχισε να παραδέχεται, έστω με μισόλογα, ότι το εμβόλιο της φυματίωσης έσωσε την Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως και πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις οποίες ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Σε σχετική ερώτηση για το «Αν το εμβόλιο της φυματίωσης, με το οποίο εμβολιάστηκαν οι πολίτες των χωρών που επλήγησαν ελάχιστα από τον κορωνοϊό, παρέχει κάποια προστασία από τον ιό» ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε ως εξής:

«Θεωρώ ότι είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα, είναι επιδημιολογικά τα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχει μια βάση αλλά πρόκειται για επιδημιολογικά δεδομένα. Θα μας πάρει κάποιους μήνες για να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση.

Ισως το εμβόλιο ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς άμυνας, εσωτερικής ανόσιας πολύ σημαντικούς και έχει βρεθεί ότι η χρήση του εμβολίου BCG κατά της φυματίωσης προφυλάσσει από τις ιώσεις του αναπνευστικού στα παιδιά από παλιότερες μελέτες.

PRONEWS

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή