Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το εργοστάσιο «φάντασμα» στη Λάρισα (βίντεο – φωτο)

Ένα κτίριο στη Λάρισα «φάντασμα», αυτό της Θεσσαλικής Βιομηχανίας Πολτού και Χάρτου που είναι γνωστό ως «Χαρτομάζα». Το κάτωθι βίντεο (drown) του Μιχάλη Πανέτσου, δείχνει πως ήταν η καρδιά της Θεσσαλικής Βιομηχανίας Πολτού και Χάρτου που βρίσκεται στο δρόμο για το Συκούριο.

Το 1949 ιδρύεται η «ΕΛΒΕΚ Α.Ε.» (Ελληνική Βιομηχανική Εταιρεία Κυτταρίνης) με σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου αχυροπολτού στη Λάρισα (εκμετάλλευση των σιτοβολώνων του κάμπου).

Το 1965 ιδρύεται και λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού από τον πολτό αχύρου. Το 1983 κηρύσσει πτώχευση και τελικά το 1991 διακόπτει τη λειτουργία της. Ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πείθει τον Καραμανλή να δημιουργήσει το εργοστάσιο της Χαρτομάζας στην Λάρισα, παρά τον αρχικό σχεδιασμό που το ήθελε στην Καρδίτσα.

Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Ροδόπουλο και τον Υπουργό Συντονισμού Παναγή Παπαληγούρα, προσέρχεται στο χώρο όπου πρόκειται να αναγερθεί το εργοστάσιο αχυροκυτταρίνης της «Θεσσαλικής Βιομηχανίας Πολτού και Χάρτου» στη Λάρισα και τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Μετά τον αγιασμό, ο Κ. Καραμανλή τοποθετεί τον θεμέλιο λίθο του εργοστασίου. Στη συνέχεια, ο Κ. Καραμανλής περιεργάζεται τη μακέτα του υπό ανέγερση εργοστασίου και αποχωρεί επευφημούμενος από το πλήθος.

Δείτε το βίντεο:

avarchive.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή