Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης του Πρωθυπουργού-200.000 θέσεις εργασίας

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένας πολύ καλά μελετημένος οδικός χάρτης με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Στηρίζεται σε 4 πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία, και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Εθνικό Σχέδιο έχει ρηξικέλευθο χαρακτήρα, γιατί όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός «αλλάζει ουσιαστικά το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας, μετατρέποντάς την σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή, με ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος» Εξάλλου στον τομέα αυτόν έχουμε ήδη να επιδείξουμε ένα πολύ σημαντικό έργο.

Με ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να είναι φιλικό προς την ανάπτυξη. Με σημαντικά έργα πνοής σε όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν όμως ταυτόχρονα και κοινωνικό πρόσημο και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Γι’ αυτό και η ονομασία του σχεδίου παραπέμπει και αυτή στην επανάσταση που έρχεται από το αύριο: «Ελλάδα 2.0». Είναι η νέα εκδοχή της χώρας στη νέα εποχή που έρχεται», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στον πυρήνα του σχεδίου «βρίσκεται η δημιουργία πολλών μόνιμων ποιοτικών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας μέσα από πάρα πολύ σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Με δύο, όμως, πάντα όρους: όποιος ιδιώτης αξιοποιεί πόρους του Ταμείου πρέπει ταυτόχρονα να επενδύει και δικά του χρήματα αναλαμβάνοντας και το δικό του ρίσκο».

Εμβληματικές και συμβολικές δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σε μερικές από τις δράσεις του σχεδίου, χαρακτηρίζοντάς τες εμβληματικές όσο και συμβολικές, τονίζοντας ότι έχουν ένα βαθύ αποτύπωμα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής μεγάλα έργα υποδομής.

Ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης που θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο άξονας Ε65 στα Τρίκαλα που θα συνδέει τη νότια και την κεντρική Ελλάδα με την Εγνατία Οδό.

Σημαντικά έργα που αφορούν την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δράσεις που αφορούν στην προστασία της μοναδικής μας βιοποικιλότητας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή