Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το «έξυπνο» κράτος, …ξεκινά από τα Τρίκαλα

Μεγάλη η ανταπόκριση των Τρικαλινών, να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εφαρμογή της ΚΕΔΕ, δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακινήτων προς τους ΟΤΑ.

Η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, χωρίς ουρές, γκισέ και ταλαιπωρία, αποτελεί η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών, όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων, μέσω του Γραφείου Τύπου.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Μεγάλη ανταπόκριση τρικαλινών στην εφαρμογή της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Οφέλη για πολίτες και Δήμο Τρικκαίων, ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, χωρίς ουρές, γκισέ και ταλαιπωρία, αποτελεί η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών.

Τα στατιστικά στοιχεία του Δήμου Τρικκαίων για το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της εφαρμογής της ΚΕΔΕ (πλατφόρμα δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακίνητων προς τους ΟΤΑ, όπως λέγεται), είναι ενθαρρυντικά και σαφή.

– Η εφαρμογή «άνοιξε» στις 14:00 της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020
– Στις 14:28 υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση
– Μέσα σε 19 ώρες (μέχρι τις 11:00 το πρωί της Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου) υποβλήθηκαν 75 αιτήσεις
– Άλλες 18 αιτήσεις είχαν αποθηκευθεί, ώστε να υποβληθούν αργότερα
– Τα δηλωθέντα τ.μ. προ αιτήσεων ανέρχονταν σε 5.980
– Τα νόμιμα τ.μ. θα έπρεπε να είναι 8.334
– Τα επιπλέον 2345 τ.μ. (+39%) ωφελούν:

Α: τον πολίτη, ο οποίος διορθώνει την ιδιοκτησία του χωρίς προσαύξηση ή πρόστιμα, βάσει της πρόσφατης σχετικής διάταξης του υπουργείου Εσωτερικών

Β.: τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς υπάρχει σαφής αποτύπωση των νόμιμων ιδιοκτησιών

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσιάζοντας την εφαρμογή στις 25 Φεβρουαρίου, είχε τονίσει: «Θέλω να “ξηλώσω” τις πινακίδες «Προς Δημαρχείο» όταν οι πολίτες έχουν να λύσουν γραφειοκρατικά προβλήματα  και οι πολίτες να έρχονται να μας πουν μόνο μια καλημέρα».

Αυτό το πρώτο βήμα γίνεται με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που λειτουργεί μέσω της διεύθυνσης https://tetragonika.govapp.gr/  ή από ειδικό banner στην ιστοσελίδα του  Δήμου Τρικκαίων (trikalacity.gr).  Η ανάπτυξή της έγινε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τι περιέχει

Μέσω της εφαρμογής, που θα λειτουργεί έως τις 31 Μαρτίου 2020, παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:

  • επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και
  • επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου

Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή