Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Χρίστου Λιάπη για τη συμπαράσταση στην απώλεια της θείας του

Η μητέρα μου και εγώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ μας πένθος για την απώλεια της αδελφής της και θείας μου, Παρασκευής (Λούλας) Ζιώγα.

Ευχαριστούμε όσες και όσους παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία της, καθώς και όσες και όσους, δικαιολογημένα, απέφυγαν τον αναπόφευκτο συνωστισμό που συνοδεύει αυτές τις θρησκευτικές τελετές.

Η τέλεση της εξοδίου ακολουθίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, κ.κ. Θεόκλητο, περιποιεί εξαιρετική τιμή στην ηρωική κληρονομιά της εκλιπούσης, η οποία ήταν η μεσαία κόρη του Ήρωα Υπολοχαγού της Αλβανίας Δημητρίου Ζιώγα, που το όνομα του φέρει τιμητικώς το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας.

Η ξεχωριστή πνευματικότητα και η θεοφιλέστατη πραότητα του λαμπρού Ποιμενάρχου μας, απάλυνε τον βαρύ ψυχικό μας πόνο.

Το κατευόδιό της σε μια σχεδόν άδεια εκκλησία ταίριαζε απόλυτα στη σιωπηλή αξιοπρέπεια και τη μονήρη εκλεκτικότητα που συνόδευε πάντα τη ζωή της, η οποία μέσα από το πλεόνασμα αγάπης που συντρόφευε τη συνειδητή επιλογή της μοναχικότητάς της, πλάτυνε τη δική μας οικογένεια και τις ζωές των κοντινών της προσώπων.

Η παρουσία στη νεκρώσιμη τελετή, τόσο του Δημάρχου Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκου, όσο και του πρώην Δημάρχου και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως, Χρήστου Σινάνη, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα ουσίας και ποιότητας, καθώς δύο προβεβλημένοι Δημοτικοί Άρχοντες αναγνωρίζουν την, πέρα από διαχωριστικές γραμμές, αξία της ιστορικής προσφοράς των Ηρώων που στερέωσαν και διαφύλαξαν με τη θυσία τους, τους δημοκρατικούς θεσμούς της κοινωνίας μας.

Μιας κοινωνίας η οποία, βασισμένη στις αστείρευτες ηθικές και πνευματικές δυνάμεις και στην ομόνοια που έσωσαν την Ελλάδα μας σε καιρούς ακόμη πιο δύσκολους από τους σημερινούς, σε μέρες πολέμου, ορφάνιας και απώλειας, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και την καινούρια απειλητική συγκυρία, δυναμικά, συνετά και νικηφόρα.

Φρειδερίκη Λιάπη – Ζιώγα

Χρίστος Λιάπης

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή