Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο (Planetarium on the Go) στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, στον αύλειο χώρο του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του φορητού ψηφιακού πλανηταρίου – planetarium on the go.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε προβολές μέσα στο θόλο και, στη συνέχεια, παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπιο νέας τεχνολογίας με ειδικό φίλτρο και έφερε τη μαθητική κοινότητα του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου αλλά και τους μαθητές και μαθήτριες του 35ου Δημοτικού Σχολείου και του 24ου Νηπιαγωγείου, πιο κοντά στον θαυμαστό κόσμο της αστρονομίας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση με τίτλο “Από Τη Γη Στο Σύμπαν”. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, τα παιδιά ταξίδεψαν στο Ηλιακό σύστημα, στα άστρα, στο Γαλαξία, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Η προβολή τους παρείχε μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό και, συνάμα, εντυπωσιακό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που οργάνωσε με επιτυχία αυτό το εξαιρετικό οπτικοακουστικό ταξίδι στο Σύμπαν.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …