Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το ΓΕΛ Βαλτινού Τρικάλων στο Πόρτο της Πορτογαλίας

Το Γενικό Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων έχει αναλάβει να συντονίσει την υλοποίηση Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με θέμα την ενίσχυση του θετικού κλίματος στο σχολείο και γενικό τίτλο ″Be Cool Stay At School: BE.CO.ST.A.S″.

Παρά την ετήσια αναβολή υλοποίησης του προγράμματος λόγω της πανδημίας, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων από την Ελλάδα ( ΓΕΛ Βαλτινού), Γερμανία (Ελληνικό Λύκειο του Μονάχου) και Πορτογαλία, με συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, η οποία και πραγματοποιήθηκε από τις 13 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου του 2022 στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι συντονιστές και εκπαιδευτικοί των παιδαγωγικών ομάδων, καθώς και μαθητές από όλα τα εταιρικά σχολεία τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο covid που προβλέπεται στη χώρα μας αλλά και στη χώρα υποδοχής την Πορτογαλία.

Το Γενικό Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια και συντονίστρια κα. Αγγέλου Δήμητρα, τις εκπαιδευτικούς κα. Παπαδοπούλου Πηνελόπη και κα Φασουλή Αικατερίνη. καθώς και οκτώ μαθητές αντιπροσώπους της ομάδας εργασίας: Ντέλλα Αγάπη, Τασούλα Γεώργιο – Παϊσιο, Τσαντήλα Αθανασία, Τσιάμη Βασίλειο, Γιαννούχου Βασιλική, Λαγού Ειρήνα, Πετκόφ Ελισάβετ και Φαλιέρου Δέσποινα.

Σημείο συνάντησης όλων ήταν το σχολείο υποδοχής στο St. Perdo Da Cova – Porto όπου οι μαθητές από κάθε χώρα παρουσίασαν τις προγραμματισμένες εργασίες της συνεργασίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε μεικτές ομάδες εργασίας με κοινές εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες. Ξεχωριστή εμπειρία για όλους ήταν η επίσκεψη στο σχολείο δημιουργίας κοσμημάτων CINDOR – jewelry και το αντίστοιχο μουσείο όπως και στο βιβλιοπωλείο Lello & Irmao, ένα από τα παλαιότερα βιβλιοπωλεία της Πορτογαλίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Πόρτο με τα πολλά μνημεία και αξιοθέατα από τη μεσαιωνική εποχή, περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού Douro μέχρι τις εκβολές του στον Ατλαντικό ωκεανό, απόλαυσαν την μοναδική θέα του ποταμού, του γραφικού πεζόδρομου Ribeira και της παλιάς πόλης από την εξαιρετική Γέφυρα Dom Luis I και το τελεφερίκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τη Διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της σχολικής μονάδος St. Perdo Da Cova.

Κείμενο: Δήμητρα Αγγέλου –Πηνελόπη Παπαδοπούλου – Αικατερίνη Φασουλή

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή