Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το κατάστημα κράτησης Τρικάλων επισκέφτηκαν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ

Για τους κρατούμενους μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων η Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 υπήρξε μια πολύ ξεχωριστή ημέρα .
Μετα από πρόσκληση του ΣΔΕ , μία ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών μαζί με τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννη Κουτεντάκη επισκέφτηκαν εθελοντικά το σχολείο εντός της Φυλακής, με σκοπό να συντονίσουν μια σειρά από γυμναστικές ασκήσεις και αθλοπαιδιές , προσφέροντας στους έγκλειστους μαθητές μια μεγάλη ευκαιρία για άθληση αλλά και διασκέδαση.

Είναι γεγονός ότι, τόσο η αξία της σωματικής άσκησης για την ποιότητα ζωής σε θεωρητικό επίπεδο , όσο και η Γυμναστική σε πρακτικό , λάμπουν δια της απουσίας τους από το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, με άμεση συνέπεια, οι εκπαιδευόμενοι των σχολείων εντός Καταστημάτων Κράτησης να στερούνται ένα πολύ σημαντικό μέρος της Αγωγής, που μόνο η Γυμναστική μπορεί να προσφέρει.

Επιπλέον η σωματική αγκύλωση λόγω του εγκλεισμού δεν μπορεί παρά να επιφέρει πνευματική αγκύλωση, αδράνεια, κατάθλιψη και επομένως και αδυναμία επανεκκίνησης της ζωής. Αντίθετα η σωματική άσκηση μπορεί να προστατεύσει την υγεία, να κρατήσει το άτομο σε εγρήγορση και να συντελέσει στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των εκπαιδευομένων του σχολείου, προσφέροντας ταυτόχρονα ευεξία, στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Μια όαση δηλαδή μέσα στην έρημο του εγκλεισμού.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, που έγιναν πράξη σήμερα , χάρη στην αγάπη γι αυτό που κάνουν και στην αλληλεγγύη των φοιτητών και του κ. Κουτεντάκη, το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων τους ευχαριστεί θερμά, ελπίζοντας σε μια ευρύτερη συνεργασια!

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή