Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων πραγματοποίησε την 3η συνάντηση εργασίας με μέλη των ΕΔΥ

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων πραγματοποίησε παραγωγική συνάντηση εργασίας με μέλη των ΕΔΥ χθες 8 Μαΐου 2023, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και είχε απολογιστικό χαρακτήρα, εστιάζοντας στην ανασκόπηση των πρόσφατων δραστηριοτήτων και στη συζήτηση των μελλοντικών σχεδίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν βασικοί εκπρόσωποι και από τους δύο εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικότερης συνεργασίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από τρόπους ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των κοινών προσπαθειών τους για την προώθηση του ενταξιακού και συμπεριληπτικού χαρακτήρα του σύγχρονου σχολείου.

Κατά τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη σχολική μονάδα για την ανίχνευση των μαθητών που παρουσιάζουν δυσκολίες, τις στρατηγικές που χαράσσονται από τις ΕΔΥ και τον σύλλογο διδασκόντων για την αντιμετώπισή τους, συμπεριλαμβανομένων των κοινών προσπαθειών να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς των μαθητών και να ενισχυθούν οι συνεργασίες σχολείου -οικογένειας.

Συζήτησαν επίσης τρόπους βελτίωσης του υποστηρικτικού έργου των ΕΔΥ προκειμένου να εμπλακούν περισσότερο με άλλους υποστηρικτικούς φορείς και με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε με τις ΕΔΥ και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας», δήλωσε ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων κ. Απόστολος Σπαθής.

«Δεσμευόμαστε να εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους και να ενισχύσουμε την πρόταση για ποιοτικότερη και προσβάσιμη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές».

Τα μέλη των ΕΔΥ εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τις παραγωγικές συζητήσεις και προσβλέπουν στη συνέχιση της συνεργασίας τους με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. «Εκτιμούμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων», δήλωσαν οι πρόεδροι των ΕΔΥ.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων και οι ΕΔΥ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην μάθηση και προσβλέπουν σε μελλοντικές συνεργασίες που θα ωφελήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή