Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το κόλπο της νοθείας στο ελαιόλαδο που ανιχνεύεται δύσκολα

Το χρώμα στο ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να θεωρείται ενδεικτικό κριτήριο στο εάν έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος και βιοτεχνολόγος στο ELGO «Δήμητρα» μίλησε στο Live News για την διαδικασία νόθευσης – που όλο και πιο συχνά παρατηρείται – στο ελαιόλαδο.

«Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο δύσκολα τρόφιμα, γιατί μπορεί εύκολα να αναμειχθεί με άλλα έλαια και να πλασαριστεί στην αγορά σαν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», υπογράμμισε ο κ. Κάτσαρης.

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το χρώμα στο ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να θεωρείται ενδεικτικό κριτήριο στο εάν έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία.

Επιπλέον ανέφερε ότι αν το ελαιόλαδο προσμιχθεί με ένα 10% ηλιέλαιου δεν είναι δυνατό να ανιχνευθεί η νοθεία ούτε γευστικά ούτε με την όσφρηση, παρά μόνο με χημικές αναλύσεις.

Καταλήγοντας τόνισε: «Το ελαιόλαδο είναι η μοναδική λιπαρή ύλη που έχει πολυφαινόλες, οπότε μία εύκολη τεχνική ώστε να ανιχνεύσουμε αν είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι να γίνει ανάλυση στις πολυφαινόλες».

πηγή: magnesianews.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή