Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης ενθουσιάζει τους ξένους τουρίστες

Πρόσωπα χαμογελαστά φωτογραφημένα με το κουλούρι σε ρόλο κορνίζας, ή περασμένο στα χέρια σαν βραχιόλι. Το τραγανό κουλούρι ξελογιάζει τους τουρίστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην πόλη και αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους. Όπως λένε μάλιστα οι αρτοποιοί, δεν είναι λίγοι που κάνουν παραγγελίες, ώστε να πάρουν κουλούρια Θεσσαλονίκης φεύγοντας μαζί τους.

Είναι αυτοί που ως τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τα σουβενίρ έβαλαν στις αποσκευές τους το διάσημο σνακ, εάν δεις κάποιους Άγγλους να κρατούν το κουλούρι τους βαδίζοντας την πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου…

«“ Sesame ring” είναι φράση που ακούμε πολλές φορές την ημέρα κατά τις τουριστικές περιόδους και μάλιστα συνοδεύεται από έκφραση θαυμασμού», λέει η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης κ. Κουκουμέρια, εξηγώντας ότι έτσι λένε το κουλούρι Θεσσαλονίκης οι τουρίστες.

Ντόπιο, υγιεινό, οικονομικό, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να το κάνουν ένα ασυναγώνιστο street food. Όπως λένε οι αρτοποιοί, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο ούτε στην Ευρώπη, ούτε σε κάποια άλλη χώρα, που να προσεγγίζει τη δική του γεύση. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει ορκισμένους οπαδούς.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή