Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To Μάιο το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας

Μια γιορτή γύρω από τη σημασία της ενασχόλησης και της αλληλεπίδρασης μέσα στην οικογένεια, για κάθε ηλικία

Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Αγ. Κωσταντίνου Βόλου το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας με τίτλο «Δεν θέλω δώρο, θέλω χρόνο». Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών (Τ.Π.Δ.Μ.Β.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Ομάδα Εθελοντών/τριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Η οργάνωση και διαχείριση των δράσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τελειόφοιτες/ους φοιτήτριες/τές του Τ.Π.Δ.Μ.Β. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Εργαστηρίου «Οπτικός Πολιτισμός και Επιμελητικές Πρακτικές», τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υποστηρικτικό ρόλο θα αναλάβουν και φοιτήτριες/τές στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιδαγωγική της Ευτυχίας και Κοινότητες Μάθησης» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και επιτελεστικές δράσεις στο πλαίσιο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Πολιτισμικής Διαμεσολάβησης εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας (15ης Μαΐου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (1ης Ιουνίου), ημέρες που προάγουν τα δικαιώματα των παιδιών στους ποικιλόμορφους τύπους οικογενειακών οργανώσεων και διαμορφώνουν πλαίσια για την υλοποίηση δημιουργικών δράσεων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή