Το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΤ, η δημόσια υγεία και η… σκόνη 

– «Γιατί έχουμε τόση σκόνη στα Τρίκαλα;», αναρωτιούνται οι πολίτες των Τρικάλων το τελευταίο διάστημα.

–  Επειδή υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο της ΔΕΥΑΤ και άλλα 3 μεγάλα έργα του Δήμου Τρικκαίων (οδός Καρδίτσης, οδός Κονδύλη, όχθες Ληθαίου).

Η ΔΕΥΑΤ έχει ξεκινήσει το μεγαλύτερο έργο για τις υποδομές στην πόλη των Τρικάλων, αυτό της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης. Βασικά πρόκειται για δύο έργα, ένα για το κέντρο της  πόλης («Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης του κέντρου της πόλης των Τρικάλων») και ένα για τις υπόλοιπες περιοχές («Εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων»).

Εχουν, μάλιστα, προϋπολογισμό περίπου 15.000.000€, πράγμα που τα καθιστά το μεγαλύτερο έργο της ΔΕΥΑΤ, το μεγαλύτερο στην πόλη των Τρικάλων και το πιο ουσιαστικό από άποψη υποδομών.

Το έργο ξεκίνησε πριν έναν χρόνο, στα τέλη Μαΐου του 2021, κυρίως σε περιοχές νότια της πόλης. Πλέον, σταδιακά ξεκινά και στο κέντρο των Τρικάλων, από την οδό 25ης Μαρτίου.

Οι πολίτες ουσιαστικά δε θα βλέπουν διαφορά στην ουσία: και πάλι καθαρό νερό θα πίνουν (όπως πιστοποιεί η ΔΕΥΑΤ, με αναρτημένες μετρήσεις στην ιστοσελίδα της).

Η πραγματική αλλαγή όμως βρίσκεται στο ότι όλοι οι παλιοί αγωγοί ύδρευσης, που μετρούν αρκετά χρόνια «ζωής», θα αντικατασταθούν. Μαζί τους θα εξαλειφθούν οι βλάβες, οι συνεχείς και συχνές διαρροές, οι διακοπές υδροδότησης για αποκατάσταση βλαβών, οι διαμαρτυρίες, ο εκνευρισμός.

Φυσικά, το νέο δίκτυο θα έχει και πολύ μικρότερο κόστος συντήρησης, με τη ΔΥΕΑΤ να εξοικονομεί χρήματα για νέα έργα, σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό της πάρκο.

Το νέο δίκτυο αγωγών μήκους των 124 χλμ. για πάνω από 70.000 κατοίκους και σε 3.830 στρέμματα, αποτελεί το «εφόδιο» για ουσιαστικές υποδομές ύδρευσης.

Η αναστάτωση και η ταλαιπωρία είναι αναμενόμενες, για ένα τόσο μεγάλης έκτασης και ουσίας έργο. Η ΔΕΥΑΤ ευχαριστεί τους πολίτες για τη μέχρι τώρα κατανόηση, και ζητά την υπομονή τους. Για οποιαδήποτε απορία μπορούν να επικοινωνούν με τη δημοτική επιχείρηση στους αριθμούς 2431076711-12-13.

Δήμος Τρικκαίων©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή