Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το μεγάλο «ευχαριστώ» των κατοίκων της Υπέρειας στον Κόκκαλη

Σε δημόσια αναγνώριση της ηθικής αλλά και έμπρακτης συνδρομής του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο οι «πληγές» που άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή των Φαρσάλων η κακοκαιρία «Ιανός», προχώρησαν με επιστολή τους, τα μέλη της Διεκδικητικής Επιτροπής Ιανού Υπέρειας Φαρσάλων.

Οι κάτοικοι της περιοχής ευχαριστούν τον Λαρισαίο πολιτικό αφενός για την άμεση ανταπόκρισή του, από τις πρώτες ώρες τις καταστροφής, αλλά και για μία σειρά πρωτοβουλιών που έλαβε στη συνέχεια και συνεχίζει να λαμβάνει.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:«Μετά από συνάντηση όλων των μελών της επιτροπής μας και με την ευθύνη που αυτή μας προσδίδει, (ως εντολοδόχους  των κατοίκων της Υπέρειας Φαρσάλων του νομού Λάρισας), νιώθουμε την ηθική υποχρέωση αλλά και ανάγκη να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ νομού Λάρισας κ. Κόκκαλη Βασίλειο, όπως και την ομάδα του γραφείου του, για:

– την γρήγορη ανταπόκρισή του, με επίσκεψη στους πληγέντες οικισμούς της Υπέρειας, αμέσως μετά την καταστροφική έλευση του φαινομένου “Ιανός”

– την υλοποίηση της υπόσχεσής του, για έμπρακτη βοήθεια, πέραν της ψυχολογικής στήριξής του

– κατόπιν μεσολάβησής του:

Α) την ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ανταπόκριση του επιχειρηματία Καντώνια Ιωάννη(ΒΙΟΚΑΡΠΈΤ), για την αποστολή 100 κλινοσκεπασμάτων, υψηλής ποιότητας, προς ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του χωριού,

Β) την επίσης αμεσοτάτη ανταπόκριση του επιχειρηματία Σκλαβενίτη (SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΊΤΗΣ), για την επίδοση δωροεπιταγών αξίας 50 + 50 €, για κάθε οικογένεια του χωριού μας, ώστε αυτές να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης για το νοικοκυριό τους.

– την (σε εξέλιξη) διαπραγμάτευση με την Ένωση Εκκοκκιστών Ελλάδας, και τους εκπροσώπους αυτών Σιαρκο Αντώνιο (πρόεδρο) και Μάρκου (αντιπρόεδρο), ώστε να κατασκευαστεί εξ αρχής, η γεφυροπλάστιγγα του χωριού, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

– την επιθυμία και διάθεσή του να συνεχίσει να συνδράμει, οποιασδήποτε βοήθειας, σε ότι άλλο του ζητηθεί.»

Στο πλαίσιο των παραπάνω, ο κ. Κόκκαλης είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Υπέρειας και μέλος της Επιτροπής κ. Χαράλαμπο Σκαντζούρη, με τον οποίο συζήτησε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το συντομότερο η περιοχή να επιστρέψει στην κανονικότητα.

 

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε πως «η λαϊκή εντολή που λαμβάνει ένας βουλευτής αφορά πρωτίστως όχι μόνον στην εκπροσώπηση των πολλών στα κέντρα εξουσίας και στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους, αλλά και στην κινητοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων όταν καταστεί ανάγκη. Θεώρησα ηθικό προπαντός καθήκον μου να βρεθώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Γιατί είναι ανάγκη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές να δείχνουμε στο συνάνθρωπο πως δεν είναι μόνος. Χαίρομαι που μέσα από τα δύσκολα δημιουργήθηκε μία πανστρατιά ανθρωπιάς πέρα από κόμματα και άλλα συμφέροντα. Ευελπιστώ το συντομότερο αυτές οι περιοχές των Φαρσάλων να επιστρέψουν κοινωνικά και οικονομικά στην κανονικότητα».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή