ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ… !

Πέντε χρόνια, που είχε ηκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μπορούσε να δρομολογήσει και, πιθανώς, να λύσει πολλά από τα προβλήματα, που αντιμετώπιζε η Ελλάδα.

Σκοπός, όμως, δεν ήταν να λύσει προβλήματα, γιατί δεν τα γνώριζε και δεν μπορούσε. Σκοπός ήταν να πάρει την εξουσία. Το είπε ξεκάθαρα η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα κα Μπαζιάνα: «πήραμε την κυβέρνηση. Δεν πήραμε την εξουσία».

Βέβαια η λογική λέγει ότι, αφού δεν μπορείς να λύσεις τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, τότε είναι, πλέον ή βέβαιον, ότι θα δημιουργήσεις πρόβλημα.

Με την νοοτροπία αυτή άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές ανοιχτές πληγές στην κοινωνία και πολλές μαύρες τρύπες σε διάφορους τομείς.

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καλείται τώρα να βρει λύσεις στα αδιέξοδα και τα προβλήματα που παρέλαβε.

Αυτοί είναι οι τομείς, όπου εστιάζονται τα προβλήματα και δοκιμάζουν την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η καθημερινότητα, που βασανίζει την κυβέρνηση. Το μεγάλο αγκάθι του προσφυγικού. Η προσπάθεια να εφαρμοσθεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Το τεράστιο ζήτημα της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Το ληστρικό τραπεζικό σύστημα. Οι σχέσεις της Ελλάδος με Τουρκία, Η.Π.Α. και Ε.Ε. Η οικονομία με τις επενδύσεις.

Η «μαύρη τρύπα» στο μεταναστευτικό είναι πολυπαραγοντική και ήρθε για να μείνει, δεδομένου ότι η λύση είναι πολύπλοκη.

Την στιγμή που η κυβέρνηση καταγράφει άνετη πρωτιά δημοσκοπήσεων και διαμορφώνει ένα θετικό κλίμα, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό αποτελούν ίσως το μόνο αρνητικό στοιχείο.

Η διαχείριση του θέματος είναι δύσκολη μιας και σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη «κλείνει» τα μάτια, σ’ αυτό το τεράστιο ζήτημα.

Η κυβέρνηση, πράγματι, αναζητά κοινωνική και πολιτική συναίνεση, προκειμένου να βρεθεί μια κάποια λύση.

Επίσης το στοίχημα της «καθημερινότητας» είναι … εδώ και δεν επιδέχεται μαγικούς τρόπους για να λυθεί. Δεν μπορούν φυσικά οι ελάχιστοι να ταλαιπωρούν όλη την κοινωνία με τις πορείες ούτε να κλείνουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας κάθε λίγο και λιγάκι.

Η αντικαπνιστική εκστρατεία πρέπει να συνεχισθεί και ο αντικαπνιστικός νόμος δεν μπορεί να μείνει κενό γράμμα.

Η ασφάλεια των πολιτών, που είναι και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού, πρέπει να γίνει πράξη. Δεν επιτρέπεται, οι κάθε είδους «μπαχαλάκηδες» να … αλωνίζουν, καταλαμβάνοντας, με το έτσι θέλω, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε χώρους εμπορίας ναρκωτικών ή κατασκευής μολότωφ.

Το τραπεζικό σύστημα δεν είναι δυνατόν να επιβάλλει υπερβολικές χρεώσεις, ούτε να δίνει επιτόκιο στις καταθέσεις 0,40% και στις χορηγίες δανείων 10-12 και 14%. Η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στα … άδυτα του τραπεζικού συστήματος, είναι πρωτοφανής και δείχνει την διάθεση του κράτους να βάλει ένα τέλος στο «καρτέλ» των τραπεζών.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει με τις αρχές που έχει μέχρι σήμερα και η «τορπίλη» του Προέδρου της Γαλλίας Μακρόν κατά του ΝΑΤΟ, είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου.

Η στάση των Η.Π.Α., της Τουρκίας και της Ρωσίας στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και κυρίως στο Συριακό με την εισβολή και τις πρωτοφανείς συμφωνίες, χωρίς την γνώμη των χωρών, που τις αφορούν, απαιτεί άμεση αλλαγή της Ευρώπης και αναδιάταξη της Εξωτερικής και Αμυντικής πορείας της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή που γίνονται όλα τα παραπάνω και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τις Ιδεοληψίες και τις Αντιφάσεις, έρχονται στην επιφάνεια οιμεγάλες συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδος.

Η απόβαση των Κινέζων στην πατρίδα μας, εάν γίνει, όπως γράφτηκε, θα είναι μία «όαση» μέσα στην Ελληνική «έρημο».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θέλει και μπορεί να αλλάξει το «κλίμα» στην χώρα μας, αφού ο πολίτης είναι στο κέντρο της προσπάθειάς της.

Λύση των κάθε φύσεως προβλημάτων σημαίνει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αυτό είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη, μιάς και αυτό είναι το Μεγάλο Στοίχημα του Πρωθυπουργού.

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή