Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στην εκδήλωση της ΑΝΚΑ για τα προσφυγόπουλα

22 Jun 2022 Καρδίτσα

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων το Διαπολιτισμικό κέντρο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022  στο αθλητικό πάρκο εκδήλωση  αποχαιρετισμού για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην πόλη μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας και τη χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε και ο υπεύθυνος της Χορωδίας Ομοίων Φωνών, κ. Ζαχαρτζής, ανέλαβε να προετοιμάσει παιδιά – εφήβους της Αφρικανικής Κοινότητας, τα οποία  σε συνεργασία με τα παιδιά της χορωδίας του, ερμήνευσαν  την «Ειρήνη» του Μ. Θεοδωράκη και ένα παραδοσιακό τραγούδι από τη Ζάμπια της Αφρικής. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια κ. Αργυρίου Μ. ενώ  τη διδασκαλία των ελληνικών κειμένων είχε η κ. Β. Παπακυρίτση.

Επίσης, ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου κ. Μ.Μάρκου ανέλαβε τη σύνθεση και την ενορχήστρωση πρωτότυπης μουσικής για το παραμύθι της Α. Μ. Ντόναλντ «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ».

Τη μουσική ερμήνευσαν καθηγητές του μουσικού σχολείου (κλαρινέτο: Παλαπέλας  Α., τρομπέτα : Κεφσερίδης Γ.,  βιολοντσέλο : Σαφαρή Χ., κοντραμπάσο : Zαχαρτζής Μ., μεταλλόφωνο/ ξυλόφωνο : Aργυρίου Μ., πιάνο : Mάρκου Ε., βιολί : Ζαφειρόπουλος Γ.,  όπως επίσης και οι : Μπανιάς Ν. στο φλάουτο και Μακρυγιάννης Γ. στα τύμπανα) σε συνεργασία με τον ηθοποιό κ. Βησσαρίου του Θεάτρου «Όψεις», ο οποίος είχε την επιμέλεια της αφήγησης. Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα τραγούδησαν και χόρεψαν, μοιράστηκαν χαμόγελα και συναισθήματα, χαρίζοντας με τα ηχοχρώματα της ψυχής τους  μεθυστικές στιγμές  σε  όλους.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πλήθος θεατρικών και μουσικών δρώμενων, τα οποία απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του παρευρισκόμενου κοινού.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …