Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Μουσικού Σχολείο Τρικάλων στην εορτή για την πολύτεκνη οικογένεια

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου 

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στη μνήμη των Προστατών και Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου, Νεονίλλης και των επτά Τέκνων Τους τιμήθηκε η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας τελέστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα η Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Επισκόπου Στρατονικείας κ. κ. Στεφάνου και του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μανώλη και του πατρός Παναγιώτου Ζαβλανού.

Παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βήτας και το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας κ. Μιχάλης Λάππας και πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Αποτελείται από μαθητές, αγόρια και κορίτσια του Λυκείου, διδάσκεται Βυζαντινή Μουσική και με ευχαρίστηση αποδέχτηκε την πρόσκληση να ψάλλει κατά την ημέρα της εορτής.

Από νωρίς έλαβαν με την πρέπουσα σεμνότητα τη θέση τους στο σολέα αριστερά σε ημικύκλιο και συμμετείχαν ενεργά στη Θεία λειτουργία υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Σχολείου: του κ. Γεωργίου Μπομπόκα, θεολόγου, της κ. Μαρίας Κοσβύρα και της κ. Δήμητρας Κοσβύρα, καθηγητριών της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στην ακολουθία.

Το εκκλησίασμα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τόσο τις γνώσεις των μαθητών στη Βυζαντινή Μουσική, μάθημα θεμελιώδες και σπουδαίο στο Μουσικό Σχολείο, όσο και την καλλιέργεια και την παιδεία τους, στοιχεία που αναδείχτηκαν μέσα από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, την υπομονή και την πειθαρχία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.

Οι ήρεμες και μελωδικές φωνές των μαθητών ήταν το καταλληλότερο άκουσμα και ο ωραιότερος ήχος, για να τιμηθεί η πολύτεκνη οικογένεια.

Τι ωραιότερο! Τα παιδιά, το όνειρο, η έγνοια, ο σκοπός, η απαντοχή, το μέλλον και η γλυκύτερη φροντίδα και μέριμνα των γονέων, να υμνούν την οικογένεια!

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε πατροπαράδοτο κέρασμα, ευγενική προσφορά των ενοριτών και του Συλλόγου, στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους μαθητές σε παραδοσιακά τραγούδια.

Εκεί οι μαθητές δέχτηκαν τις ευχαριστίες και τις πατρικές ευχές του Επισκόπου Στρατονικείας κ. κ. Στεφάνου και του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μανώλη, αλλά τους επαίνους του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Λάππα.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Βράντζα Δέσποινα, Γκαβοτζήμας Ιωάννης, Καλοπήτας Αριστείδης, Καπλανίδου Ελένη, Καπλανίδου Κυριακή, Κλεισιάρη Βασιλική, Κοσκινιώτης Απόστολος, Κυρίτση Ηλιάνα, Παπαγιάννη Κωνσταντίνα, Πλακιά Στεφανία, Σακελλάρης Κωνσταντίνος, Σάρρη Διονυσία και Σχορετσανίτη Βιργινία.

Πολλές ευχαριστίες στον Σύλλογο Πολυτέκνων για την ευγενική πρόσκληση, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας για τη φιλοξενία και σε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία συνολικά της εορτής.

Συνεργάστηκαν οι καθηγητές:

Ο Θεολόγος του Σχολείου κ. Γεώργιος Μπομπόκας, ο οποίος και καθοδήγησε τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας και οι καθηγήτριες κ. Μαρία Κοσβύρα και κ. Δήμητρα Κοσβύρα, οι οποίες ανέλαβαν τη διδασκαλία, την επιμέλεια της παρουσίασης και την εν γένει προετοιμασία των μαθητών στη εορτή της πολύτεκνης οικογένειας!

Δήμητρα Κοσβύρα και Μαρία Κοσβύρα, υπεύθυνες καθηγήτριες στον Βυζαντινό Χορό.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή