ΤΟ ΝΕΟ DS 3 CROSSBACK E-TENSE!


Η ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, έρχεται να δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό ζεύγος μοντέλων μαζί με το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση της DS Automobiles για ξεχωριστές προτάσεις, με ενσωματωμένη την κορυφαία διαθέσιμη τεχνολογία. Η καινοτομία και ο επαναπροσδιορισμός των ορίων είναι καθημερινή ενασχόληση για την DS, που έχει ως στόχο να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη δημιουργικότητα και την πρωτοποριακή σκέψη των σχεδιαστών και των μηχανικών της Μάρκας. Η αρχή που καθοδηγεί κάθε νέα σκέψη για μελλοντικό μοντέλο, είναι η σχεδίαση οχημάτων που θα ενθουσιάζουν κάθε ημέρα του πελάτες της DS Automobiles και το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα.

Η 100% ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία των μοντέλων της DS AUTOMOBILES σε compact διαστάσεις. Κοιτώντας για πρώτη φορά το        DS 3 CROSSBACK E-TENSE, αυτό που παρατηρεί κάποιος, είναι η διατήρηση του avant – garde στυλ, σε μια εκδοχή που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την εικόνα του μοντέλου. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, με τους μεγάλους τροχούς και τις κομψές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στη γκάμα των εκδόσεων του DS 3 CROSSBACK, υπογραμμίζουν τη διαφορετικότητα και την ξεχωριστή προσέγγιση σε μια κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. H οδηγική απόλαυση παραμένει πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ την ίδια στιγμή απογειώνεται η πρακτικότητα, η φιλική διάθεση προς το περιβάλλον, αλλά και η εξαιρετική οικονομία στα κόστη χρήσης. Όλα τα παραπάνω, προσδίδουν στο DS 3 CROSSBACK E-TENSE τη high tech ώθηση που χρειάζεται για να ξεχωρίσει στην αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.  

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας χάρη στις καινοτομίες της εμφάνισής του, αλλά και στο avant – garde στυλ, που προάγει τη διαφορετικότητα συνδυάζοντας την premium εικόνα και τα κορυφαία σε ποιότητα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Διατηρώντας τις compact διαστάσεις με έμφαση στην ευελιξία, στο DS 3 CROSSBACK E-TENSE τη διαφορά κάνουν κάποιες πολύ ιδιαίτερες, αλλά και πετυχημένες  αλλαγές σε στοιχεία όπως είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός, η κυψελωτή μάσκα και η διαμόρφωση των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω. Επιπλέον, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE διατίθεται με μια αποκλειστική βαφή “Crystal Pearl” για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες επιλογές του ξεχωριστού premium B-SUV της DS AUTOMOBILES, μαζί με το φινίρισμα από σατινέ χρώμιο, το σήμα E-TENSE και την απουσία της εξάτμισης από τον πίσω προφυλακτήρα που “φανερώνει” στον εξωτερικό παρατηρητή πως αυτό εδώ το DS 3 CROSSBACK είναι διαφορετικό. Το hatchback αμάξωμα μήκους 4,12μ. και το αυξημένο ύψος από το έδαφος, με την αντίστοιχα μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, έχει μια ιδιαίτερη δυναμική που δεν χρειάζεται πολλές επεμβάσεις για να “απογειωθεί”. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED, τονίζουν το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο του DS 3 CROSSBACK E-TENSE, προσδίδουν δυναμισμό και παρέχουν κορυφαία επίπεδα ορατότητας στον οδηγό.  

Αντίστοιχα και στην καμπίνα, η εξαιρετική εικόνα του μοντέλου παραμένει χάρη σε αναβαθμίσεις του εξοπλισμού, αλλά και του διάκοσμου που έρχεται να ταιριάξει με το high tech προφίλ του μοντέλου. Ο επιλογέας «drive-by-wire» του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων παραμένει στη γνώριμη θέση του για να εξυπηρετήσει τις νέες λειτουργίες, με τη δερμάτινη επένδυσή του να έχει εντυπωμένο το “Ε” από το E-TENSE. Η νέα λειτουργία έχει να κάνει με το πρόγραμμα “B” που ενισχύει την ανάκτηση ενέργειας όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι, επιτρέποντας ταυτόχρονα την οδήγηση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE με το ένα πεντάλ – αυτό του γκαζιού. Τα ανανεωμένα γραφικά στις οθόνες, επιτρέπουν την παρακολούθηση της ροής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. 

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν αρκείται μόνο στην ιδιαίτερη εμφάνιση και το ξεχωριστό ύφος στις μετακινήσεις. Το κοινό του DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να καλύψουν με τον πλέον στυλάτο και high tech τρόπο, τις μεταφορικές τους ανάγκες, έχοντας ένα πολύ ισχυρό τεχνολογικό προφίλ. Με την τεχνογνωσία της DS AUTOMOBILES που έχει αποδείξει την αξία της στον απαιτητικό στίβο του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της FORMULA E, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE έρχεται να κάνει τη διαφορά. Τα “παράσημα” των διακρίσεων, με 4 Παγκόσμιους τίτλους και αλλεπάλληλες  νίκες στη FORMULA E το κάνουν πραγματικά μοναδικό, καθώς η DS AUTOMOBILES είναι η μόνη από τις premium μάρκες που έχει να επιδείξει τέτοιο εύρος επιτυχιών σε πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Λίγο μετά το λανσάρισμα της DS επιβεβαιώθηκε γρήγορα το πάθος της νέας premium Γαλλικής μάρκας για τα μηχανοκίνητα σπορ. Η εδραίωση της φήμης μεταξύ των κορυφαίων σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως αυτό της FORMULA Ε, αλλά και η επιβεβαίωση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της δοκιμάζοντας νέες τεχνολογίες, ήταν οι δύο άξονες που οδήγησαν την DS AUTOMOBILES να δοκιμαστεί στο συγκεκριμένο πεδίο. Τον Ιούνιο του 2015, η Μάρκα μπήκε στο πρωτάθλημα FORMULA Ε της FIA, το οποίο πραγματοποιείται με 100% ηλεκτρικά μονοθέσια και τα τελευταία 4 χρόνια, η DS PERFORMANCE, το αγωνιστικό τμήμα της DS AUTOMOBILES, ήταν σταθερά ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές. Με δύο γνωστούς και έμπειρους οδηγούς με πλούσιο παλμαρέ – τον Antonio Felix Da Costa που κατέκτησε τον προηγούμενο μήνα τον τίτλο του πρωταθλήματος των Οδηγών και συνετέλεσε τα μέγιστα στη συνολική συγκομιδή βαθμών για την φετινή κατάκτηση και του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών, και τον Jean-Eric Vergne περσινό πρωταθλητή και πρεσβευτή του E-TENSE – να βάζουν τη δική τους υπογραφή στην επιτυχημένη πορεία της DS AUTOMOBILES στην 5ετή  πορεία του θεσμού. 

Στην πραγματικότητα, η DS δεν εμπλέκεται στα ανώτερα επίπεδα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού μόνο για να κερδίζει αγώνες. Η πιστοποίηση της τεχνολογικής ανωτερότητας σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο εχέγγυο αποτελεσματικότητας για ένα ηλεκτρικό σύνολο που έρχεται να διεκδικήσει τη θέση του στην αγορά, ξεκινώντας από μια εξαιρετική τεχνολογική βάση και την εγγύηση του ονόματος της DS που κυριαρχεί σε ένα θεσμό όπου το παρόν δίνουν οι σημαντικότεροι “παίκτες” της premium αυτοκινητιστικής σκηνής. Με τους 4 Παγκόσμιους Τίτλους τα δυο τελευταία έτη (2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών), η DS Automobiles κατατάσσεται μπροστά από δυνατούς Premium κατασκευαστές και αποτελεί το σημείο αναφοράς στον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η γαλλική, πολυτελής Μάρκα DS Automobiles, έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει καλύτερα από τους υπόλοιπους Premium κατασκευαστές, την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης που διαθέτει από το Πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E, στη γραμμή παραγωγής.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι ένα ακόμα σημαντικό νέο προϊόν της DS AUTOMOBILES και ως τέτοιο έρχεται να λανσαριστεί και στη χώρα μας, διεκδικώντας μερίδιο από τις πωλήσεις των premium αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η παραγωγή του γίνεται παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδόσεις του DS 3 CROSSBACK, στο εργοστάσιο του Poissy κοντά στο Παρίσι προσδίδοντας σημαντική ευελιξία στη διαμόρφωση και μικρούς χρόνους από την παραγγελία έως την παράδοση στον πελάτη

Με μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και με ύψος 1,53 μέτρα, διατηρώντας ακέραιες τις διαστάσεις του DS 3 CROSSBACK, το E-TENSE  προσφέρει την εικόνα του compact μοντέλου, που την ίδια στιγμή επιβάλλεται με την ισχυρή προσωπικότητά του. H σμιλευμένη μάσκα DS WINGS, τα φώτα LED που εμπνέονται από το πρωτότυπο DS E-TENSE και οι προβολείς DS MATRIX LED VISION, δίνουν την εικόνα της πληρότητας, ταυτόχρονα με αυτή της απόλυτα σύγχρονης τεχνολογικά δημιουργίας. Το χαρισματικό σύνολο σε οπτικό επίπεδο, αναδύει μια στιβαρότητα που είναι από τα κυριότερα ζητούμενα μεταξύ των αγοραστών της κατηγορίας των B-SUV και όχι μόνο. Η στιβαρή εικόνα του μοντέλου τονίζεται από τις λείες επιφάνειες στις πόρτες, ειδικά στα σημεία που οι ηλεκτρικά αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών, δημιουργούν συνειρμούς με πρωτότυπα μοντέλα,  φουτουριστικής προσέγγισης της αυτοκίνησης. Το σύνολο είναι χαρισματικό και χωρίς να απεκδύεται την SUV υπόστασή του, καταφέρνει και ξεπερνά τον “πήχη” των απαιτήσεων όλων όσων αναζητούν το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Έτσι, διευρύνεται το κοινό στο οποίο απευθύνεται, με την ηλεκτρική E-TENSE εκδοχή να έχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο προσέλκυσης του κοινού εκείνου που δεν ασχολείται με τις συμβατικές μορφές αυτοκινήτων και μετακίνησης. Οι νεότεροι ηλικιακά οδηγοί, που δεν ενθουσιάζονται με τις παραδοσιακές φόρμες των αυτοκινήτων αλλά και της μετακίνησης γενικότερα, με το DS 3 CROSSBACK E-TENSE έχουν κάθε λόγο να κινηθούν αυτόνομα, με ελάχιστο κόστος και μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Με την ηλεκτρική ενέργεια να είναι το κυρίαρχο στοιχείο για την κίνηση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE, η νέα έκδοση του premium Γαλλικού B-SUV διαθέτει ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει την πρόταση της DS AUTOMOBILES να ξεχωρίζει. Στην καμπίνα, η ολοκληρωτική έλλειψη θορύβου, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κορυφαία ηχομόνωση που σε όλες τις εκδόσεις του διαθέτει το DS 3 CROSSBACΚ, κάνει την κάθε διαδρομή μια ξεχωριστή εμπειρία. Με το γνωστό απαράμιλλο επίπεδο του φινιρίσματος και τα υψηλής ποιότητας υλικά που συναντώνται στις επενδύσεις του ταμπλό, των καθισμάτων και των θυρών, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE αποτελεί το απόσταγμα της τεχνολογικής υπεροχής που κάνει τη premium Γαλλική μάρκα να ξεχωρίζει. Η εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα, τα κομψά χειριστήρια, οι κεντρικοί αεραγωγοί, αλλά και οι πλευρικοί που είναι ενσωματωμένοι στις πόρτες και με τον τρόπο αυτό τονίζουν την κομψότητα στη σχεδίαση του ταμπλό, δίνουν το στίγμα της premium κατασκευής στην καμπίνα του DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, έχουν να κάνουν τόσο με το διάκοσμο, όσο και με την προσθήκη στοιχείων εξοπλισμού, όπως είναι η λειτουργία του αυτόματου παρκαρίσματος, που διευκολύνει σημαντικά τη ζωή του οδηγού που κινείται καθημερινά στους δρόμους της πόλης και κάνει αλλεπάλληλες σταθμεύσεις σε ιδιαίτερα στενούς δρόμους. 

Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Εκτός από την πληρότητα του εξοπλισμού, σημαντικό στοιχείο για την ευχάριστη παραμονή στην καμπίνα του DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι και η απαράμιλλη άνεση. 

Ο χώρος των επιβατών είναι γενναιόδωρος και άρτια σχεδιασμένος για να προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών σε ότι έχει να κάνει με την αποθήκευση αντικειμένων: έχει χώρο για τη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, προσφέρει πρακτικές ποτηροθήκες για την εξυπηρέτηση των επιβατών και ένα συρόμενο υποβραχιόνιο που περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο. Τόσο για τους εμπρός, όσο και για τους πίσω επιβάτες, η ευρυχωρία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κάνουν την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της DS AUTOMOBILES στην κατηγορία των B-SUV μοντέλων της αγοράς, να ξεχωρίζει ως πλήρης σε κάθε επίπεδο. Το κάθισμα των πίσω επιβατών, είναι διαιρούμενο και έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης προκειμένου να αυξηθεί κατά το δοκούν ο χώρος φόρτωσης, που κυμαίνεται από 350 έως 1.050 λίτρα. 

Το ολοκαίνουργιο DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100KW (136 ίππων). Με δεδομένη και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα, η αίσθηση των κορυφαίων επιδόσεων που έρχονται… αθόρυβα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα. Η τοποθέτηση των μπαταριών στο  πάτωμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της DS AUTOMOBILES, φέρνει πολύ χαμηλά το κέντρο βάρους και δίνει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά στο σύνολο. Έτσι, κάθε βόλτα με το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE γίνεται ακόμα πιο απολαυστική ως εμπειρία, δίνοντας και ένα άρωμα δυναμισμού που συνήθως δεν συναντάται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς. Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Από εκεί και πέρα, η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11kW. 

Η DS Automobiles προσφέρει υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, για να υποστηρίξει τους οδηγούς των ηλεκτρικών E-TENSE μοντέλων της. Από το smartphone τους, και μέσω της εφαρμογής MyDS μπορούν:

Να ενεργοποιούν άμεσα τη φόρτιση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE ή να την προγραμματίζουν (ώστε να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας π.χ. νυχτερινό)

Nα παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης

Nα ελέγχουν και να προγραμματίζουν τη λειτουργία του κλιματισμού, η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου επιβατών εξ αποστάσεως. Η συγκεκριμένη δυνατότητα επεκτείνει την αυτονομία κατά 3% πριν από την εκκίνηση.

Για τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, η DS προσφέρει τον «έξυπνο» επιτοίχιο ταχυφορτιστή DS Smart Wall Box που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση σε μόλις 5 ώρες ενώ καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης (50Km) με μόλις 55 λεπτά φόρτισης (με on-board charger 11KW). 

Το DS 3 CROSSBACK διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων, μερικές από τις οποίες προέρχονται από το DS 7 CROSSBACK, και είναι αποκλειστικές στην κατηγορία. Η DS επεδίωκε να προσδώσει αρκετές καινοτομίες σε αυτή την κατηγορία της αγοράς, με στοιχεία που συνήθως προορίζονται για τις ανώτερες κατηγορίες, προκειμένου να ενισχυθεί η κορυφαία αίσθηση του νέου της SUV.

Αυτό το σύστημα ενσωματώνει την τελευταία γενιά πλήρως LED προβολέων με τεχνολογία Matrix Beam. Οι φωτεινές ακτίνες ρυθμίζονται αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να έχουν τα φώτα τους στη “μεγάλη σκάλα” (πορείας) συνεχώς χωρίς να θαμπώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου. Το σύστημα DS MATRIX LED VISION διαθέτει τρεις μονάδες LED που καλύπτουν τη λειτουργία της “μεσαίας” σκάλας (φώτα διασταύρωσης), καθώς και ένα μπλοκ χωρισμένο σε 15 τμήματα, σε κάθε προβολέα. Η λυχνία LED του μπλοκ αυξάνει και μειώνει την ισχύ της προοδευτικά, κατά τμήματα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης που ανιχνεύονται από μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Το DS MATRIX LED VISION φωτίζει ένα μεγάλο και ευρύ τμήμα του δρόμου εμπρός από το αυτοκίνητο, χωρίς να “τυφλώνει” είτε τους προπορευόμενους είτε τους αντιθέτως ερχόμενους οδηγούς. Έτσι, προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και οδηγικής άνεσης. Το DS 3 CROSSBACK είναι το μόνο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που προσφέρει τόσο υψηλές προδιαγραφές στον τομέα του φωτισμού.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στο DS 7 CROSSBACK, το σύστημα αυτό παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Με τη βοήθεια της πολυλειτουργικής του κάμερας και του ραντάρ, το σύστημα συνδέει το Adaptive Cruise Control με το Lane Keep Assist, ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο ενώ το DS 3 CROSSBACK παραμένει στη λωρίδα του και ακολουθεί τη ροή της κυκλοφορίας αυτόνομα. Το σύστημα DS DRIVE ASSIST διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο του δρόμου. Ανάλογα με τον ρυθμό της κυκλοφορίας, η συγκεκριμένη τεχνολογία αναλαμβάνει να ακινητοποιήσει και να εκκινήσει πάλι το όχημά σας. Η ευφυΐα του συστήματος του επιτρέπει να πλησιάζει πιο κοντά στο προπορευόμενο όχημα κατά την προσπέραση (με την ενεργοποίηση του φλας) χωρίς να υπερβαίνει τη συνιστώμενη ταχύτητα.

Το σύστημα DS PARK PILOT σταθμεύει αυτόνομα το αυτοκίνητο χωρίς την παρέμβαση του οδηγού στο τιμόνι ή στα πεντάλ. Για την στάθμευσή του αρκεί μία και μόνο απλή κίνηση: Ο οδηγός κρατά πατημένο το ειδικό πλήκτρο και το σύστημα εντοπίζει θέση κατάλληλη για το DS 3 CROSSBACK καθώς κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 30χλμ/ώρα. Στη συνέχεια το σύστημα θα αναλάβει όλους τους απαραίτητους χειρισμούς ώστε να παρκάρει με ασφάλεια το αυτοκίνητο κάθετα ή παράλληλα στο πεζοδρόμιο.  Το DS PARK PILOT είναι διαθέσιμο μόνο στο DS 3 CROSSBACK με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Με τη βοήθεια μιας κάμερας, τοποθετημένης στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, η οποία ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό αμέσως μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αλλαγής λωρίδας, διορθώνοντας την τροχιά του οχήματος εάν είναι απαραίτητο. Προυπόθεση αποτελεί ο  οδηγός να έχει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και η λειτουργία ESC να είναι ενεργοποιημένη.

Το Active Safety Brake, είναι ένα αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης το οποίο μπορεί να εντοπίσει όχι μόνο άλλα οχήματα, αλλά και πεζούς και ποδηλάτες, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, σε ένα μεγάλο εύρος ταχύτητας κίνησης του οχήματος, μεταξύ 5 και 140 χλμ./ώρα. Εάν το αυτοκίνητο εντοπίσει κίνδυνο σύγκρουσης, μπορεί να εφαρμόσει ανεξάρτητα την μέγιστη δύναμη πέδησης, προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιοριστεί η σοβαρότητα μιας σύγκρουσης.

Χάρη στην εφαρμογή My DS, το DS SMART ACCESS ανοίγει το δρόμο για την κοινή χρήση αυτοκινήτων (car sharing). Η λειτουργία DS SMART ACCESS επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να παρέχει πρόσβαση σε έναν οδηγό (μέγιστη δυνατότητα για 5 άδειες), ο οποίος με τη σειρά του θα μπορεί να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το αυτοκίνητο με το δικό του τηλέφωνο εντός χρονικού διαστήματος καθορισμένου από τον ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιώντας το Bluetooth®, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο GSM και η απόδοση του είναι ασύγκριτη στην αγορά (*Διαθέσιμο το 2021)

Σύγχρονος και διαισθητικός, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών της οδήγησης. Διαθέσιμο είναι και το έγχρωμο HUD (Head Up Display), μια διαφανής λωρίδα που αναδύεται πάνω από τον πίνακα οργάνων για την εμφάνιση πληροφοριών όπως η ταχύτητα, τα οδικά σήματα ή η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε όταν χρησιμοποιείται το σύστημα πλοήγησης. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, ο οδηγός μπορεί να έχει ζωτικές πληροφορίες στη διάθεσή του, χωρίς χρειαστεί να αποσπάσει το βλέμμα του από τον δρόμο. Η γκάμα των στοιχείων αυτών ολοκληρώνεται με μια μεγάλη, 10,3’’ οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, για το σύστημα ψυχαγωγίας.

Ένα πρόγραμμα αποκλειστικών υπηρεσιών για μια μοναδική εμπειρία μάρκας. Οι πελάτες του DS 3 CROSSBACK επωφελούνται από το πρόγραμμα υπηρεσιών “OnlyYou”. Με την εφαρμογή MyDS App τους παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στα έγγραφα του οχήματος, να ελέγξουν το ιστορικό των μετακινήσεών τους και να λάβουν ειδοποιήσεις για τη συντήρηση του οχήματός τους.

Το OnlyYou περιλαμβάνει επίσης:

DS Assistance: 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. 

DS Service: 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια δωρεάν εργοστασιακή εγγύηση. Σημείωση: Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Λαμβάνεται υπόψη το πρώτο όριο που θα επιτευχθεί.

DS Club Privilège: Ένας κόσμος ειδικών προνομίων, σχεδιασμένος αποκλειστικά για τις ανάγκες των κατόχων DS.

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς και το μέλλον της αυτοκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο εισέρχεται στους νέους δρόμους της ηλεκτροκίνησης και τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, η Γαλλική DS Automobiles, η πολυτελής Μάρκα του Ομίλου PSA, με το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK E-TENSE θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των Premium Compact SUV. Έπειτα από την έλευση του DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid, τo αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense ξεχωρίζει ως πρόδρομος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας μοναδικά την καινοτομία στην εξέλιξη της βιώσιμης μετακίνησης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την avant-garde αισθητική της Γαλλικής κομψότητας και πολυτέλειας.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Μέχρι 320 χλμ. κύκλος WLTP

ΙΣΧΥΣ: Μέγιστη 100kW ή 136 ίπποι

ΡΟΠΗ: 260Nm από στάση

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ: Από 0 έως 50 χλμ/ώ: 3,5 δλ.

ΦΟΡΤΙΣΗ: On-board φορτιστής: 7,4 ή 11kW

Ταχεία φόρτιση (100kW): 80% σε 30 λεπτά ~ 9 χλμ./λεπτό

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Μέχρι και 20% της αυτονομίας μπορεί να ανακτηθεί κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Χωρητικότητα 50kWh

ΦΟΡΤΙΣΗ: Συμπεριλαμβάνονται 2 καλώδια φόρτισης (Mode 2 & Mode 3)

Στέφανος Σιμωτάς©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή