Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To νέο σύμφωνο Ρίμπεντροπ

-Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  (ΑΝΕΛ)  Π. Καμένος , μπαίνουν στο  Μαξίμου και μετά από λίγο βγαίνουν αγκαλιασμένοι και ανακοινώνουν  την συμμαχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Ο ενθουσιασμός της ‘’πρώτης φοράς κυβερνητικής αριστεράς’’ έκρυψε την δυσφορία και την απορία για αυτή την παρά φύση  συμφωνία, που προκάλεσε ρίγη τρόμου στους παραδοσιακούς πολύπαθους αριστερούς.

Το τι προηγήθηκε προεκλογικά, τι κρυφές συζητήσεις έγιναν και με ποιούς, τι ρόλο έπαιξε ο ξένος παράγοντας προκειμένου να προκύψει η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, γεγονός  που χαρακτηρίστηκε ως προπατορικό αμάρτημα, είναι αντικείμενο μελλοντικής δημοσιογραφικής έρευνας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησαν οι συνεργασίες  του ΣΥΡΙΖΑ με την φασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. (Χ.Α.)
Καταγράφηκαν οι εξής:
-Η  κοινή συμπόρευσή  τους στις πλατείες των «αγανακτισμένων»
-Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α, το 2014 μπλόκαραν στην Βουλή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγώντας την κυβέρνηση Σαμαρά , σε παραίτηση.
-ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. ψήφισαν από κοινού την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος του 2015.
-το Ιούνιο του 2016, ο συριζαίος  πρόεδρος του κοινοβουλίου, Βούτσης Νίκος, δήλωσε  πως στην βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτοι και μη, ψήφοι στις  κυβερνητικές νομοθετικές  ψηφοφορίες, κλείνοντας το μάτι στους βουλευτές της Χ.Α. με τους οποίους συμψήφισαν αρκετά νομοθετήματα.  Όπως την τοποθέτηση της Β. Θάνου στην θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

-Ενώ τα μέλη της Χ. Α. ήταν υπόδικα για σωρεία εγκληματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του  Π. Φύσσα, σε όλη την  κυβερνητική θητεία, οι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να βρεθούν 400-500 τετραγωνικά μέτρα δημοσίου χώρου για να πραγματοποιηθεί η δίκη τους!
Τόσο πατριώτες, τόσο αντιφασίστες οι συριζαίοι!
Τελικά αυτή έγινε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη   με  τα  γνωστά αποτέλεσμα :Την καταδίκη και φυλάκιση των χρυσαυγητών.

-Στην έστω και καθυστερημένη  κυβερνητική προσπάθεια να απαγορευθεί  η κάθοδος των  χρυσαυγητών στις πρόσφατες εκλογές, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν  την συμψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Τον νόμο τον ψήφισαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Όλοι  σχολίασαν  αυτή την άρνηση,  ως αποτέλεσμα της τυφλής και στείρας αντιπολιτευτικής που ασκούσαν. Το γεγονός όμως είχε βαθύτερες αιτίες που αποκαλύφθηκαν αμέσως μετά:
– Στις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, ο Τσίπρας έπαιξε το τελευταίο χαρτί του. Κάλεσε επισήμως τα ορφανά της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.  Δικαιολογήθηκε πως, πρόκειται για παραστρατημένα παιδιά, που αν βαφτίζονταν στην συριζαίικη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θα έβλεπαν το φως το αληθινό της δημοκρατίας!

ΟΙ έγκλειστοι φασίστες Κασιδιάρης και Μπαρμπαρούσης, αποδείχτηκαν άνθρωποι  ‘’με μπέσα΄΄. Ανταπέδωσαν όλη την ευνοϊκή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους, καλώντας τους φασίστες οπαδούς τους,  να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τιμωρώντας έτσι την Ν.Δ.
Επικρίθηκε  από όλους άσχημα γι’ αυτό ο Τσίπρας και το κόμμα του, που κατά τα άλλα δεν έχαναν ευκαιρία να μυξοκλαίνε στην αγκαλιά της μάνας- Φίσσα ‘’παρηγορώντας την’’ για την δολοφονία του γιού της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ανδρουλάκης χαρακτήρισε την ενέργεια του Τσίπρα ως «ταγκό με τους δολοφόνους», ο δε γραμματέας του ΚΚΕ, Κουτσούμπας μίλησε για « ντροπή και αίσχος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί τα ψηφαλάκια των πατενταρισμένων φασιστών».

Μακρύς ο κατάλογος των συνεργασιών και των συμπράξεων  του κόμματος «της πρώτης φοράς αριστερά» ,με πατριδοκάπηλους, δολοφόνους, ακροδεξιούς εθνικιστές και φασίστες, που κάνουν να τρίζουν  τα κόκκαλα ,όσων πάλεψαν και πέθαναν για την Αριστερά, σ΄αυτήν την χώρα.

Στις πρόσφατες εκλογές οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχοντας ακέραιο το αίσθημα της εθνικής ευθύνης,  ακύρωσαν με την ψήφο τους το σύγχρονο « Σύμφωνο Ρίμπεντροπ», ψηφίζοντας στην  συντριπτική πλειοψηφία τους, οπουδήποτε αλλού, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, αποτρέποντας την ” δεύτερη φορά αριστερά”.

[email protected]

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή