Κοσμος

Το Nissan LEAF απέσπασε την κορυφαία “πράσινη” βαθμολογία, από το Green NCAP

5 Aug 2019

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, είναι το μόνο όχημα, στον τελευταίο γύρο δοκιμών, που απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Το δεύτερης γενιάς Nissan LEAF, είναι το τρίτο EV που δοκιμάστηκε από το Green NCAP, καταφέρνοντας να αποσπάσει την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Το Green NCAP δοκιμάζει τα οχήματα, εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές ρύπων που παράγονται από τη στιγμή που βρίσκονται στο δρόμο και δεν λαμβάνει υπόψη την ενέργεια που προέρχεται από την παραγωγή ηλεκτρισμού, ή την παραγωγή καυσίμων.

“Σε αυτή τη βάση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την καθαρότερη, πιο αποτελεσματική κινητικότητα”, αναφέρει τo Green NCAP, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αποτελεί την εικόνα του Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan LEAF συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

Πέθανε ο Πέτρος Ηλ. Σκανδάλης – Την Πέμπτη η κηδεία του στα Σαράγια Τρικάλων

Πέθανε ο Πέτρος Ηλ. Σκανδάλης – Την Πέμπτη η κηδεία του στα Σαράγια Τρικάλων

Η οικογένεια και οι συγγενείς αποχαιρετούν τον Πέτρο Ηλ. Σκανδάλη …
Μπάσκετ ΑΟΤ: Αμερικάνος γκάρντ στη φαρέτρα του Καμπούρη

Μπάσκετ ΑΟΤ: Αμερικάνος γκάρντ στη φαρέτρα του Καμπούρη

Ο 25χρονος Rylan Jones εντάσσεται στο ρόστερ του ΑΟΤ, φέρνοντας δημιουργία και εμπειρία από το Samford University …
Νέο οδόστρωμα στον πεζόδρομο Βύρωνος από τον Δήμο Τρικκαίων

Νέο οδόστρωμα στον πεζόδρομο Βύρωνος από τον Δήμο Τρικκαίων

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης φθαρμένων κυβόλιθων στον πεζόδρομο Βύρωνος – Στόχος η ασφαλής διέλευση πεζών και ποδηλάτων …
Επιτέλους… λίγο χόρτο στο Στάδιο – Ο Κατσαντώνης είπε το αυτονόητο

Επιτέλους… λίγο χόρτο στο Στάδιο – Ο Κατσαντώνης είπε το αυτονόητο

Η πρόταση Κατσαντώνη κρατά τον ΑΟΤ στην έδρα του – Επανασπορά αντί για έργο εκατομμυρίων …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.