Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Ocean Viking έσωσε 122 μετανάστες τους οποίους περισυνέλλεξε στη Μεσόγειο

Το Ocean Viking, το σκάφος της SOS Méditerranée, έχει πλέον δέσει στην Αουγκούστα το λιμάνι στην ανατολική ακτή της Σικελίας, και επιτράπηκε στους 122 μετανάστες που είχε διασώσει να αποβιβαστούν, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής χθες Σάββατο.

Αφού υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κορονοϊό από τις ιταλικές αρχές, οι μετανάστες, ανάμεσά τους αρκετοί ασυνόδευτοι ανήλικοι, μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο.

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από τη Μασαλία για την κεντρική Μεσόγειο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες, διέσωσε σχεδόν 130 ανθρώπους από αρκετά πλεούμενα που διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Λιβύης και της Μάλτας.

Σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που αποτελεί μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη. Από το 2014 ως το 2018 έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η SOS Méditerranée διαβεβαιώνει ότι έχει διασώσει πάνω από 34.000 ανθρώπους από τον Φεβρουάριο του 2016 στις αποστολές έρευνας και διάσωσης που διεξήγαγε, αρχικά με το Aquarius και το τελευταίο διάστημα με το Ocean Viking.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή