Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας στο Κέντρο Κοινότητας και στο Παράρτημα Ρομά Τρικάλων

Το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων  τη  λειτουργία του οποίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, επισκέφθηκαν τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε αρχικά στο Παράρτημα Ρομά που βρίσκεται στο Κηπάκι, όπου  παρουσιάστηκε το μηχανογραφικό σύστημα  που χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσιών  προς τους ωφελούμενους, ενώ  συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Δομής.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση εργασίας και στην κεντρική δομή του Κέντρου Κοινότητας με το σύνολο των εργαζομένων, με πλήρη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα.

Τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους των δύο κοινωνικών δομών για τη δημιουργία  της νέας διαδικτυακής πύλης, που αποτελεί ένα πολύτιμο ηλεκτρονικό εργαλείο διαθέσιμο σε κάθε πολίτη -ωφελούμενο της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  ο οποίος αναζητά  έγκυρη πληροφόρηση για  δομές και δράσεις κοινωνικής ένταξης σε περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα,  κάθε ενδιαφερόμενος  αποκτά τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις δράσεις του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου και να συμμετέχει στις  διαβουλεύσεις που  διοργανώνει.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το θέμα της χαρτογράφησης αλλά και της  παρακολούθησης των δεικτών φτώχειας, με τη διεξαγωγή ειδικών μελετών, με απώτερο στόχο την χάραξη κοινωνικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο.
Κοινός στόχος όλων, είναι η συνέχιση της άριστης συνεργασίας των δυο φορέων, προς όφελος των πολιτών που χρήζουν κοινωνικής στήριξης.

Να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  «Θεσσαλία 2014-2020» με  πόρους του  Ευρωπαϊκού  Κοινωνικού  Ταμείου.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή