Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το περιβάλλον στο επίκεντρο της συνεργασίας Παπαστεργίου – ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και γενικότερα ο σχεδιασμός δράσεων για το περιβάλλον, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης μελών της γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Οι κ.κ. Μαίρη Χουλιεράκη, Κώστας Βολιώτης και Νίκος Ασλάνογλου, από Βόλο, Χαλκίδα και Βέροια αντιστοίχως, επισκέφθηκαν τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 10 Ιανουάριου 2019.

Ως μέλη της γραμματείας του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, συζήτησαν με την πρόεδρο της ΚΕΔΕ πλήθος θεμάτων για το περιβάλλον, σε όλες του τις πλευρές και εκφάνσεις. Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα συνεργασίας και δράσεων των δύο φορέων, με δεδομένη την πρόθεση για ενίσχυση του ρόλου της ΚΕΔΕ.

Τα μέλη της γραμματείας επέδωσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων και υπομνήματα με τις θέσεις τους, αλλά και πρακτικά προηγούμενων συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ.

Με αφορμή τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε υπ’ όψιν και το πλήθος των δράσεων που υλοποιούνται στον Δήμο. Εμφαση έδωσε στην αναβάθμιση του ΧΥΤΑ, στην προεργασία για το «Πράσινο Σημείο», στην ανακύκλωση, στη διαχείριση απορριμμάτων, στον βιολογικό καθαρισμό. Επίσης, έκανε αναφορά στις καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα ποιότητας ζωής (Ληθαίος ποταμός, biocanteens, ποδήλατα, κάπνισμα κ.α.).

Ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση για δράσεις σφαιρικότερης αντιμετώπισης θεμάτων περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τα θέματα τεχνολογίας (Smart Trikala), από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή