Ο πλανήτης Γη, πεθαίνει. Μπορούμε να τον σώσουμε;

Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Ευρώπη φλέγεται απ’ άκρου σε άκρο. Από το βορά ως το νότο, οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου ζουν ένα πρωτοφανή καύσωνα, που είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που έχει προκληθεί στον πλανήτη, τόσο από τις αναπτυγμένες χώρες, όσο και από τις υπό ανάπτυξη χώρες. Οι επιστήμονες λένε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μας έπληξαν φέτος, θα γίνουν μόνιμα κι ακόμα πιο έντονα.

Το καμπανάκι είχε χτυπήσει εδώ και χρόνια από την επιστημονική κοινότητα. Κανείς όμως, από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής δεν έδινε σημασία. Οι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και οι Ινδίες, οι οποίες εκπέμπουν και τους περισσότερους ρίπους, γύρισαν την πλάτη στο πρωτόκολλο του Κιότο και στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2017.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λειτούργησε με γνώμονα μόνο τα οικονομικά συμφέροντα των πετρελαϊκών πολυεθνικών και άλλων ρυπογόνων μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας του, αγνοώντας τις αντιδράσεις της αμερικανικής κοινωνίας και είπε όχι στη συμφωνία του Παρισιού.

Η Ευρώπη, έμεινε μόνη να υπερασπιστεί το κλίμα που καταστρέφονταν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα, όπου στην Αμερική οι περισσότερες πολιτείες δοκιμάζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν τεράστιες καταστροφές και απώλειες ζωών. Στην Ευρώπη οι Κάτω Χώρες, ζουν ένα πρωτοφανή καύσωνα, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία η οποία το τελευταίο διάστημα φλέγεται. Η Γαλλία δοκιμάζεται από ακραίες θερμοκρασίες. Η Γερμανία επίσης, γνωρίζει συνθήκες Αφρικής. Οι πάγοι στο Βόρειο πόλο λιώνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ η νότια Ευρώπη, η οποία φώναζε εδώ και χρόνια για την καταστροφή του περιβάλλοντος που ήταν προ των πυλών, ζει το μισό διάστημα σε συνθήκες ξηρασίας και το άλλο μισό, πρωτοφανή, καταστροφικά, πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν την ανθρωπότητα και την καλούν να λάβει άμεσα μέτρα. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνουν τις κυβερνήσεις, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που τείνει να καταστεί μη αναστρέψιμη κι αν συνεχίσουμε έτσι, σε δυο με τρεις δεκαετίες θα έχει εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος.

Το κακό είναι ότι όλα αυτά λέγονται σε ώτα μη ακουόντων, αφού οι ηγεσίες των κρατών που αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη, έχουν σαν γνώμονα την ικανοποίηση των συμφερόντων μεγάλων οικονομικών Funds, τα οποία τους στηρίζουν και είναι αυτά που προκαλούν όλη αυτή την καταστροφή.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς; Ο απλός κόσμος. Δεν μπορεί να βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση αδιαμαρτύρητα.

Είναι ώρα να αφυπνισθούμε όλοι μας και να φωνάξουμε, ως εδώ. Πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη, αν θέλουμε να έχουν μέλλον τα παιδιά μας. Πρέπει οι λαοί, να πιέσουν τους κυβερνώντες να αντιδράσουν απέναντι στην αδράνεια των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών και να τις σύρουν με κάθε τρόπο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, για μια συμφωνία που θα εγγυάται την επιστροφή του πλανήτη στην κανονικότητα.

Εξάλλου τίποτα δεν κέρδισε η ανθρωπότητα ξαπλωμένη στον καναπέ. Όλα κατακτήθηκαν με κοινωνικούς αγώνες στους δρόμους. Κι αυτός ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε, ίσως είναι ο σημαντικότερος όλων, αν θέλουμε να υπάρξει αύριο για μας και τα παιδιά μας.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή