Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: Κυβερνητική ασυδοσία ή κοινωνική προστασία;

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν με ποιον τρόπο θέλουν θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πώς αυτό θα επηρεάσει τη ζωή τους.

Τα δύο κυβερνητικά κόμματα εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Η Ν.Δ. και ο Κ.Μητσοτάκης επιδιώκουν την αυτοδυναμία για να συνεχίσουν να κυβερνούν ανεξέλεγκτα. Αν το πετύχουν Θα μπορούν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, να εφαρμόσουν το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, την ευνοϊκή οικονομική και φορολογική μεταχείριση των οικονομικά ισχυρών, να αδιαφορούν για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που ροκανίζει το εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι μόνο λόγια και όμορφες υποσχέσεις για ανάπτυξη που θα τους ωφελήσει όλους. Επί τέσσερα χρόνια όμως οι Έλληνες συνεχίζουν να ζουν όπως οι φτωχότεροι βαλκανικοί λαοί. Όποιος θεωρεί ότι θα βγει ωφελημένος από την ανάπτυξη τύπου Βουλγαρίας, με καθηλωμένους μισθούς, διαλυμένη κοινωνική προστασία και πανίσχυρη ολιγαρχία μπορεί να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Από την άλλη μεριά, όσοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να στηριχτούν τα δημόσια νοσοκομεία, να υπάρχουν καλά δημόσια σχολεία για τα παιδιά του, νομικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπής μισθός με συλλογικές συμβάσεις, αντιμετώπιση της ακρίβειας και πάταξη της αισχροκέρδειας και υπεράσπιση της Δημοκρατίας έχουν επιλογή: Να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποδείξει, ακόμα και την περίοδο των μνημονιακών καταναγκασμών ότι είναι και έντιμος και οικονομικά αποτελεσματικός. Δεν είναι υπερβολικά αιτήματα αυτά ούτε απαιτούν κάποια σοσιαλιστική ανατροπή. Είναι αυτά που απολαμβάνουν οι πολίτες των περισσότερων χωρών της Ευρώπης.

Στις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές όσοι παρουσιάζουν τις ειδήσεις και ελέγχουν τον δημόσιο διάλογο δεν ξεχωρίζουν εύκολα αν είναι δημοσιογράφοι ή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Θα κάνουν τα πάντα για να αποκρύψουν το πραγματικό δίλημμα που έχει ο κάθε ψηφοφόρος:

Να εγκρίνει την κυβερνητική ασυδοσία ή να διεκδικήσει την κοινωνική προστασία και την ευημερία για όλους;

Ο καθένας μπροστά στην κάλπη είναι υπεύθυνος να πράξει αναλόγως.

Χρήστος Σιμορέλης

υπ. βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή