Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το πρόγραμμα SSaMs παρουσιάστηκε στο ΤΕΦΑΑ

Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Φοιτητές Αθλητικών Επιστημών ως Μέντορες» (SSaMs) παρουσιάστηκαν στο ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματοςErasmus+ «Φοιτητές Αθλητικών Επιστημών ως Μέντορες» (SSaMs). Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής του τμήματος Μάριος Γούδας και το μέλος εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος Αθανάσιος Κολοβελώνης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιδικού αθλητισμού καθώς και άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης και της  υγείας και ασχολούνται με νεαρά άτομα.Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και αναλύθηκε πώς αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων μέντορα.

Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει Υλικό για τους Φοιτητές,Υλικό για την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, παρουσιάσεις PowerPoint, καθώς και σχετικό υποστηρικτικό υλικό. Στις έξι ενότητες του προγράμματος αναλύονται το πλαίσιο στο οποίο λαμβάνει χώρα η διαδικασία της καθοδήγησης, ο ρόλος του μέντορα, το κτίσιμο της σχέσης μέντορα – εκπαιδευόμενου, ο καθορισμός ορίων και τα μέτρα διασφάλισης. Παρουσιάζεται επίσης το μοντέλο καθοδήγησης που στηρίζεται στην προσέγγιση της Θετικής Ανάπτυξης Νέων και στα 5Cs, οι δεξιότητες ζωής και ο καθορισμός στόχων καθώς και θέματα σχετικά με την υποστήριξη της συναισθηματικής και ψυχικής υγείας αγοριών και νεαρών ανδρών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος στο πλαίσιο της οποίας φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού εκπαιδεύτηκαν ως μέντορες.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή