Το προσωπείο του νηφάλιου συνομιλητή φόρεσε ο σουλτάνος ενόψει της συνόδου

Σε διπλωματικό μαραθώνιο έχει επιδοθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της συνόδου της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο και μεθαύριο.

Κατά την γνωστή του αποπροσανατολιστική τακτική πέταξε και πάλι το μπαλάκι στην Ελλάδα, λέγοντας στην Άγκελα Μέρκελ με την οποία μίλησε τηλεφωνικά, ότι η Αθήνα είναι εκείνη που θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για το διάλογο, μιας και η Τουρκία επιθυμεί την ειρήνη στη Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο αλλά θέλει σταθερότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί ο διάλογος με αποδοτικό τρόπο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί στην κατεύθυνση αυτή.

Οι σχέσεις Άγκυρας -Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν από χώρες που δεν αντιλαμβάνονται την αξία τους», φέρεται να είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Ερντογάν είπε είπε ακόμη ότι η όλοι είδαν τον θετικό αντίκτυπο που είχε ο διάλογος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας επαινώντας την Γερμανίδα καγκελάριο για την προσωπική της συμβολή στη δημιουργία αυτής της θετικής ατμόσφαιρας.

Επεσήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να διευθετηθούν υπό ένα συνολικό πρίσμα ζητήματα όπως εκείνο της απελευθέρωσης της βίζας, της επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης και του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ καθώς και της επικαιροποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Εξέφρασε δε την ελπίδα του η έκθεση Μπορέλ την οποία, βέβαια, υπολογίζει, να περιλαμβάνει αντικειμενικές αναφορές για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις ευρωτουρκικές σχέσεις.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή