Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Λαμία ήρθε …Πάσχα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Λαμία είναι γεγονός…

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport πρόκειται για 54χρονο Λαμιώτη ο οποίος είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ρωσία και Πολωνία.

Από το ταξίδι στο εξωτερικό ο 54χρονος νταλικιέρης επέστρεψε στην Ελλάδα την Μ. Τετάρτη, ενώ στη Λαμία έφτασε την Μ. Παρασκευή.

Την επόμενη ημέρα, Μ. Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας με συμπτώματα κορωνοϊού. Εκεί ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται και γι αυτό νοσηλεύεται στην ειδική πτέρυγα στο πέτρινο κτίριο, πρώην Σανατόριο.

Το δείγμα εστάλη χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα και σήμερα ήρθε η απάντηση, η οποία ήταν θετική.

Ο 54χρονος Λαμιώτης παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας, στο “Πέτρινο” με πυρετό και δύσπνοια, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για υποκείμενο νόσημα.

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε και συνοδηγό στο ταξίδι, ο οποίος στην επιστροφή κατέβηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει. Ο συνοδηγός έχει ενημερωθεί και ελέγχεται όπως και το περιβάλλον του.

Εννοείται ότι έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ για να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των ατόμων που είχε έρθει σε επαφή ο 54χρονος νταλικιέρης.

Το καλό νέο είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 54χρονος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό δεν ήρθε σε επαφή με κόσμο, αφού παρέμεινε στο σπίτι, και τα μόνα άτομα που ήρθε σε επαφή ήταν τα μέλη της οικογένειάς του που εννοείται ότι ελέγχονται.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή