Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το πρώτο …μοναχικό ΠΑΣΧΑ της Ελλάδας τον 21ο αιώνα

Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα αυστηρότερα μέτρα μετακίνησης για λόγους δημόσιας υγείας που αποφάσισε η κυβέρνηση για το Πάσχα λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τρίτης, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Το ίδιο διάστημα ο κωδικός 4 θα μπει στο «μικροσκόπιο» των οργάνων ελέγχου, καθώς ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά την μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα όργανα ελέγχου έχουν εντολή να διαπιστώνουν την σχέση του πολίτη με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό του, ενώ η μετακίνηση θα μπορεί να γίνεται από δύο άτομα σε κάθε όχημα.

Σε περίπτωση παράβασης του κωδικού 4 προβλέπεται 300 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Χιλιάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα θα κάνουν αυστηρή επιτήρηση των μέτρων, με τη συμβολή drones και θα ελέγχουν όλο το 24ωρο κάθε όχημα προκειμένου να αποτρέψουν  και να τιμωρήσουν τους ανυπάκουους πολίτες.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή