Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Το ρήγμα στην Τουρκία δεν σημαίνει τίποτα για την Ελλάδα»

Την ώρα που έχει «φουντώσει» η συζήτηση για το εάν μπορεί να γίνει παρόμοιος σεισμός με αυτόν της Τουρκίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στη γειτονική χώρα εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός.

«Το ρήγμα στην Αντιόχεια δεν σημαίνει τίποτα για τον ελληνικό χώρο, όλες οι αντιστοιχίσεις που γίνονται από συναδέλφους του γραφείου – και λυπάμαι που το λέω έτσι – δεν ευσταθούν. Δεν υπάρχει σύνδεση με το ρήγμα το οποίο είδαμε πρώτοι», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον ΣΚΑΪ.

«Βρίσκομαι βόρεια της Αντιόχειας, στο κέντρο της καταστροφής. Η έκταση της καταστροφής είναι περίπου ίση με την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει μήκος 500 χιλιόμετρα και πλάτος από 20 ως 40 χιλιόμετρα. Εκεί εντοπίζεται ο κύριος όγκος των καταστροφών», περιέγραψε ο κ. Λέκκας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας εξήγησε ότι αυτό το ρήγμα οριοθετεί την περιοχή της καταστροφής και επιβάλλει τον τύπο των καταστροφών. «Οι περίπου 30.000 καταρρεύσεις έγιναν λόγω του τεκτονικού βυθίσματος. Από αυτό πρέπει να διαμορφώσουμε τους αντισεισμικούς κανονισμούς», σημείωσε.

Για τους αντισεισμικούς κανονισμούς

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε ακόμη ότι «στην Ελλάδα οι αντισεισμικοί κανονισμοί είναι πολύ πιο ισχυροί, τέτοιες βλάβες δεν θα γίνονταν στην Ελλάδα, δεν μπορεί να συγκριθεί, δεν υπάρχει σύγκριση».

1. οι αντισεισμικοί κανονισμοί δεν είναι αυστηροί και δεν εφαρμόζονται

2. τα κτίρια έχουν υποβαθμισμένη ποιότητα

3. η διαμόρφωση του σκελετού του κτιρίου είναι λάθος

4. οι Τούρκοι δείχνουν περισσότερη επιμέλεια στην αρχιτεκτονική παρά στην αντισεισμική θωράκιση

Τέλος, ο κ. Λέκκας είπε: «Για να διαλυθούν οι ανησυχίες όλων των Ελλήνων, επειδή ακούγονται πράγματα απαράδεκτα και υπερβολικά. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σεισμό αυτής της τάξης. […] Πρέπει να υπάρχει μετριοπάθεια από όλους τους συναδέλφους, γιατί ο κόσμος δεν οφείλει να ξέρει. Λέω ρητά και κατηγορηματικά, δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό της Δευτέρας και του ελληνικού χώρου».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή