Το Σάββατο έρχονται οι StringLess στην Καλαμπάκα

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμπάκα

Λίγα λόγια για το συγκρότημα StringLess

Οι ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών που επιλέγουν, κάνουν και τα πιο γνώριμα τραγούδια να ακουστούν σαν έκπληξη στα αυτιά των ακροατών.

Στις εμφανίσεις τους μπλέκουν διάφορα είδη της ελληνικής μουσικής, ξεκινώντας από την παράδοση και τα Βαλκάνια, αλλά και μεταπηδώντας συνεχώς σε ανατρεπτικές ηχητικές εικόνες ακόμα και με εμβληματικά τραγούδια όπως η «Γκιουλμπαχάρ» του Βασίλη Τσιτσάνη και το «Φύσηξε ο Βαρδάρης» του Ν.Παπάζογλου.

Εύκολα αλλάζουν ηχοχρώματα με τραγούδια ρετρό και swing μιας άλλης εποχής. Τραγούδια κωμικά και πικάντικα, σε θεότρελες σμίξεις, όπου περνάνε μέσα σε ένα δεκάλεπτο medley από τη Μαρινέλα και το Ζαμπέτα, στον Αλ. Σακελλάριο, τη Τζένη Βάνου και την Κατερίνα Στανίση. Κλείνουν το μάτι με περιπαικτική διάθεση στον Strauss, τον Χιώτη και στον Καζαντζίδη.

Το ρεπερτόριό τους εμπλουτίζεται ακόμη με τραγούδια που πήραν προίκα από τις συνεργασίες τους με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αλλά και με δικά τους πρωτότυπα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν στον επερχόμενο τους δίσκο, σε πατήματα παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα.

Στέκονται με μια διάθεση σχολιασμού στα όσα βιώνουμε σήμερα, αλλά πάντα με ισχυρό γνώμονα την γυναικεία θεώρηση σε θέματα που δε μπορούν παρά να απασχολούν τους καλλιτέχνες της εποχής μας. Μια μουσική παράσταση που εναλλάσσεται από τη δυνατή συγκίνηση, στο γέλιο και τη νοσταλγία. Ένα μοίρασμα από γυναίκες καλλιτέχνες και ένα «στρίγκλισμα» που ίσως μας κάνει να καταφέρουμε να ξυπνήσουμε μέσα μας, ό,τι βαθιά έχει αποκοιμηθεί κι έχει ανάγκη να ξανανθίσει.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των 35 συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση …
Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έναρξης των έργων αποκατάστασης ζημιών σε οδοποιία, γέφυρες και σιδηρόδρομο που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες …
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …