Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Σάββατο η πρώτη Μουσική Παραμυθοδράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων   

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων διοργανώνει στο παιδικό τμήμα, με τη συνεργασία  των μουσικοπαιδαγωγών Ειρήνης Χαριτάκη και Μαρίας Μπαλατσούκα, ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά

Τέσσερα διαφορετικά παραμύθια θα γίνουν αφορμή για δραστηριότητες με δραματοποίηση, τραγούδι, κίνηση, παιχνίδι, χειροτεχνία και χρήση απλών κρουστών μουσικών οργάνων. Στόχοι του εργαστηρίου θα είναι η βιωματική κατανόηση των παραμυθιών και η σύνδεσή τους με τη μουσική, η επαφή των παιδιών με το ρυθμό και το τραγούδι, η ελεύθερη έκφρασή τους μέσω αυτοσχεδιασμών και η διεύρυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, σεβασμού και συνεργασίας.

Η Μουσική Παραμυθοδράση θα διεξαχθεί σε τέσσερις αυτοτελείς συναντήσεις τα Σάββατα 6, 13, 27 Μαΐου και 3 Ιουνίου στις 10-11 π.μ.

1η Μουσική Παραμυθοδράση 6 Μαΐου με τα τρία ποντικάκια!

Τρία ποντικάκια χορεύουν και γλεντούν ώσπου το ένα πέφτει κατά λάθος στο σκοτεινό και  τρομακτικό υπόνομο! Τι θα συναντήσει εκεί; Θα καταφέρουν να το βγάλουν τα αδέρφια του; Τι ρόλο θα παίξει ένα φίδι, ένα άλογο και μία πάπια στη διάσωση; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε, τραγουδώντας, παίζοντας και χορεύοντας, το Σάββατο 6/5 και ώρα 10-11π.μ. & 11-12 μ.μ στην πρώτη συνάντηση της Μουσικής Παραμυθόδρασης με το παραμύθι «Κρατήσου Πάνω μου» από τη συγγραφική ομάδα «Δον Ηχώτες».

Λίγα λόγια για τις μουσικοπαιδαγωγούς

Η Ειρήνη Χαριτάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη Μουσική Παιδαγωγική και Ψυχολογία της Μουσικής. Το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Σύγχρονο Τραγούδι στην τάξη της Στέλλας Χροναίου στο ωδείο Αthenaeum. Κατέχει βασικές γνώσεις πιάνου, σαξοφώνου, φλογέρας, κιθάρας, ταμπουρά και κρουστών. Ως μουσικός και τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σύνολα και χορωδίες κι έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και μουσικούς διαγωνισμούς. Είναι μέλος του μουσικού ντουέτου ΕιρηΝικός και εμπνευστής του πολυφωνικού σχήματος Tacapella.

Το τελευταίο διάστημα συμμετέχει και γράφει μουσική στην τρικαλινή ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Coάλλα. Ως μουσικοπαιδαγωγός έχει οργανώσει και διεξάγει προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη και νήπια, μουσικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες καθώς και ένα πιλοτικό μουσικό πρόγραμμα για εγκύους. Επίσης, από το 2016 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικού και ξένου σύγχρονου τραγουδιού.

Η Μαρία Μπαλατσούκα είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πτυχίο στην κατεύθυνση εφαρμοσμένων τεχνών και ειδίκευση στη Μουσική Παιδαγωγική. Κατέχει πτυχία ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία και Αντίστιξη) ενώ συνεχίζει μαθήματα πιάνου και μονωδίας στην τάξη της Ανωτέρας. Από το 2022 φοιτεί στο Μεταπτυχιακό τμήμα Μουσικοθεραπείας «Μουσική και κοινωνία» του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ως τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει σε διάφορες επαγγελματικές και μη χορωδίες στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων στο τηλέφωνο 2431353565.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή