Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το σχέδιο «θωράκισης» των Ολλανδών για τη Θεσσαλία

Από εκπαίδευση πολιτών και αγροτικό 112 μέχρι την κοστολόγηση των έργων

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάστηκε  το ολιστικό σχέδιο «θωράκισης» του θεσσαλικού κάμπου από τα -μελλοντικά- καιρικά φαινόμενα, στη σκιά των θεομηνιών Daniel και Elias.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cnn.gr, το σχέδιο περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα, περισσότερες «ζώνες ελεγχόμενης πλημμύρας», δεξαμενές ποτίσματος για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, προγράμματα εκπαίδευσης των πολιτών ακόμη και ένα “αγροτικό 112”.

Η αποκατάσταση της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένων οδικών, αγροτικών και σιδηροδρομικών έργων σύμφωνα με εκτιμήσεις Υπουργών μπορεί να αγγίξει και τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εργα πρόληψης, διαχείριση υδάτων και συστήματα έγκαιρης πρόβλεψης

Το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA International παρουσιάστηκε αναλυτικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιλτιάδη Γκουζούρη και τα στελέχη της.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, οι οποίοι διαχειρίζονται και ζητήματα του επιτελικού κράτους.

Η ομάδα, επίσης, έχει ετοιμάσει το σχέδιο για τον νέο οργανισμό υδάτων με τη δομή, τις αρμοδιότητες και τον τομέα ευθύνης του. Ο οργανισμός θα διαχειρίζεται μία ενδεχόμενη κρίση αλλά θα “τρέχει” και την καθημερινή διαχείριση των υδάτων.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή